Ingredienser

1 kg torskefilet med skinn
2 ss peanøttolje
2 ss lys soyasaus
40 g ingefærrot, skrelt og finskivet
salt
750 g asparges, tynne
1 ss asiatisk sesamolje
1 1/2 ss syltet ingefær

Tilberedning

Forvarm ovnen til 200 C.

Legg fiskefiletene med skinnsiden ned i en smurt ildfast form. Pensle den skivede ingefæren med peanøttolje, stenk med soyasaus og dryss dette over fisken. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek fisken midt i ovnen til den så vidt er gjennomstekt. Ca. 25-30 minutter.

Fyll imens en kjele trekvart full med vann og kok opp. Ha litt salt i vannet og tilsett aspargesen. Kok til de såvidt er møre. Ca 4-5 minutter. La dem renne godt av.

Legg aspargesen i gittermønster midt på 4 varme tallerkner. Fordel fisken over. Stenk med sesamolje og garner med syltet ingefær. Server straks.