Ingredienser
Jeg skreller 500 g rødbeter, deler i båter, har over 3-4 ss hver av olivenolje og balsamico, samt en god skvis sitron og salt+pepper. Pakkes i tett foliepakke og bakes i ovnen ved 200 g i 35-40 min (når rødbetene er gamle, som på denne tiden av året, trenger de lenger tid for å bli møre).
Tilberedning
nam!

Mer om Ovnsbakte rødbeter

Ovnsbakte rødbeter er en smakfull og mettende siderett som passer til et bredt spekter av hovedretter. Ikke bare gir de et vakkert fargepunkt til ethvert måltid, men ovnsbakte rødbeter er også fulle av næringsstoffer som er gunstige for helsen. De er rike på fiber, kalium og vitamin C, og blir enda mer smakfulle når de blir bakt.

En av de største fordelene ved å bake rødbeter er at prosessen virkelig skiller ut deres naturlige sødme. Dette er en flott måte å forvandle disse ofte oversette grønnsakene til noe alle vil nyte, inkludert barna! Du kan for eksempel skrelle og kutte rødbetene i biter, legge dem i en ildfast form, drysse over litt olivenolje, honning, timian, salt og pepper. Deretter stekes rødbetene i ovnen på 200 grader i omtrent en time. Baking gjør rødbetene myke, og de vil karamellisere litt. Resultatet er ovnsbakte rødbeter som er søte, smakfulle og helt deilige.

Ovnsbakte rødbeter kan tilberedes på mange forskjellige måter, noe som gir deg mulighet til å eksperimentere og finne din favorittmetode. Noen velger å pakke rødbetene inn i aluminiumsfolie før de plasseres i ovnen, mens andre foretrekker å legge dem direkte på en stekeplate. Begge metoder gir gode resultater, men tilberedningen kan variere litt avhengig av størrelsen på rødbetene og hvordan du foretrekker at de skal være på slutten.

En annen interessant ting med ovnsbakte rødbeter er at de kan brukes på så mange forskjellige måter. Prøv å servere dem over en frisk salat eller blande dem med andre rotgrønnsaker for en fargerik og næringsrik siderett. Hvis du vil prøve noe nytt, kan du lage en ovnsbakt rødbetsalat med fetaost og valnøtter, som gir en flott kombinasjon av søte, salte og knasende teksturer.

Ovnsbakte rødbeter kan være en deilig og sunn tillegg til ditt måltid. Husk at det er best å bruke ferske rødbeter når du baker dem, da de vil beholde mer av næringsstoffene sine og ha en sterkere naturlig sødme. Neste gang du planlegger en middag, kan du gjerne tenke på å inkludere ovnsbakte rødbeter, og du vil bli overrasket over hvor allsidige og smakfulle disse ofte oversette grønnsakene kan være.