Ingredienser
100 g ricotta revet skall av 1 sitron 1 frisk, rød chili, renset for frø og finhakket havsalt og nymalt pepper 2 ss finhakkede friske oregano eller merianblader en god neve nyrevet parmesan, pluss ekstra til å drysse over 4 never sopp, børstet rene extra vergine olivenolje en reve ruccola eller myke urteblader
Tilberedning
Sett ovnen på 220 grader. Ha ricottaen i en bolle sammen med sitronskall, chili og litt salt og pepper. Rør godt sammen med en tresleiv, og vend inn hakket oregano og parmesan. Fjern stilkene forsiktig fra soppene, og kast dem/bruk dem til noe annet. Vend hattene i litt olje, salt og pepper. Legg dem opp ned på et stekebrett, slik at de kan fylles med små mengder av den fantastiske ricottablandingen. Øs fyllet forsiktig opp i hattene, dryss litt parmesan på, og stek dem i ca 15 min. til de er gylne. De ser flotte ut på en stor tallerken, drysset med noen rucolablader som er vendt i dressing, eller noen urteblader.

Om Ovnsstekt sopp fylt med ricotta

Ovnsstekt sopp fylt med ricotta er en velsmakende og veldig populær italiensk rett, som er like god som forrett, hovedrett eller til og med som tapas. Det er en rett som kombinerer de fyldige smakene av sopp og ricotta-ost perfekt. Så, hvis du elsker italiensk mat, og spesielt kombinasjonen av ost og sopp, er denne retten helt sikkert noe for deg!

Det er faktisk mange måter å tilberede denne delikatessen på. Mange velger å lage en kremet fylling med ricotta, parmesan, egg, hvitløk, persille og et lett strø av krydder. For å gi retten et ekstra løft, kan du også velge å røre inn litt hakket spinat eller ruccola i fyllet. Selv om ricotta er hovedingrediensen i fyllet, er det mange som også liker å blande i andre oster for enda mer smak. Mozzarella, feta eller blåmuggost kan være gode alternativer.

Ovnsstekt sopp fylt med ricotta kan også kombineres med mange andre matretter. De fungerer godt som hovedrett, men kan like gjerne serveres som forrett eller siderett. Noen liker å servere dem med en lett salat, mens andre foretrekker å servere ovnsbakt sopp fylt med ricotta ved siden av en biff eller kylling. En ting er sikkert, denne retten passer utmerket til stort sett enhver anledning.

Når det er sagt, er det verdt å merke seg at det finnes ulike typer sopp som kan brukes til å lage denne retten. Portobello, sjampinjong, kantarell, eller steinsopp er noen av alternativene. Det anbefales imidlertid at man bruker større sopptyper, ettersom de har mer plass til fyllet. Tross alt, er det ingen som liker en sopp som er for liten til å romme alt det herlige ricotta-fyllet!

Denne retten gir også plass for litt kreativitet. Man kan for eksempel eksperimentere med ulike krydder og urter for å gi retten sin egen unike smak. Tilsett litt chili for litt ekstra «kick», eller hva med litt frisk basilikum for en autentisk italiensk smak? Mulighetene er uendelige, og det er virkelig gøy å se hva man kan komme opp med!

Så, neste gang du vil prøve noe nytt og spennende på kjøkkenet, hvorfor ikke gi ovnsstekt sopp fylt med ricotta et forsøk? Du vil ikke bare bli imponert over de rike og deilige smakene, men du vil også sette pris på hvor enkelt det er å lage denne retten. God fornøyelse!.