Ingredienser:
1 kg poteter
2 1/2 dl vann
3 gulrøtter
1 purreløk
550 g pølse, maks 7 % fett
2 dl ekstra lett rømme
1/2 ts salt
1 kryddermål pepper
1-2 ss sennep
persille, gressløk eller basilikum
flatbrød til servering

Fremgangsmåte:
Skrell og skjær potetene i båter. Kok potetene i lettsaltet vann under lokk i ca. 10 min. Skrell og skjær gulrøttene i staver. Skyll, rengjør og skjær purreløken i ca. 2 cm brede biter på skrå. Skjær pølsen i skiver. Legg gulrøtter, purre og pølse på potetene og la det koke i ytterligere ca. 10 min. Smaksett rømmen med salt, pepper og gjerne sennep. Spre blandingen over pølse og rotfrukter. Klipp gjerne litt persille, gressløk eller basilikum over.

Server pølsepannen med flatbrød.