4 kokte kjøttpølser (eller andre krydrede pølser)
2 ss fransk sennep
1 ss tørket basilikum
1 ss tørket oregano
4 ss soltørkede tomater
½ ts grovmalt pepper
½ ss revet sitronskall
Deig
1 ½ dl vann
100 g smør
1 ts salt
400g hvetemel
1 egg
Lag først deigen: Kok opp vann, smør og salt. Ha melet i en bolle og hell det kokende vannet over. Rør deigen sammen. Kna inn halvparten av det sammenvispede egget. La deigen hvile under et fuktig håndkle.
Trekk skinnet av pølsene. Smør dem med sennet. Rør sammen krydderurter, soltørkede tomater i små biter, pepper og sitronskall i en bolle.
Kjevle ut deigen til en halv centimeter tykk leiv. Del den i fire. Dryss krydderblandingen over deigen og klem den inn i deigen ved å kjevle over en ekstra gang. Legg pølsene på deigen. Pensle deigkantene med litt egg eller vann for å få limt sammen i skjøtene. Pakk inn pølsene og legg dem med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir. Blir det litt deig til overs, kan den brukes til dekor. Pensle deigpølsene med resten av egget.
Stek pølsene på 180 grader i ca 20-25 minutter. Server med f.eks en tomatsalat.