PØLSE PANNE

Ingredienser:
1 kg poteter 2 1/2 dl vann 3 gulrøtter 1 purreløk 550 g pølse, maks 7 % fett 2 dl ekstra lett rømme 1/2 ts salt 1 kryddermål pepper 1-2 ss sennep persille, gressløk eller basilikum flatbrød til servering

Fremgangsmåte:
Skrell og skjær potetene i båter. Kok potetene i lettsaltet vann under lokk i ca. 10 min. Skrell og skjær gulrøttene i staver. Skyll, rengjør og skjær purreløken i ca. 2 cm brede biter på skrå. Skjær pølsen i skiver. Legg gulrøtter, purre og pølse på potetene og la det koke i ytterligere ca. 10 min. Smaksett rømmen med salt, pepper og gjerne sennep. Spre blandingen over pølse og rotfrukter. Klipp gjerne litt persille, gressløk eller basilikum over. Server pølsepannen med flatbrød.

Om PØLSE PANNE

«Pølse panne» er en rett som er elsket av mange nordmenn på grunn av dens enkelhet og deilige smak. Imidlertid er det flere måter å lage denne retten på, og mange er kanskje ikke klar over den brede variasjonen av smaker og ingredienser man kan inkorporere.

En kjent oppskrift på pølse panne inneholder grønnsaker og poteter. Man kan saktens velge noen mer eksotiske grønnsaker som auberginer, courgette og rødbeter, for å gi retten litt mer dybde. En annen variant er å tilsette litt sterkere krydder som paprika, chili eller hvitløk for ekstra smak. For å tilsette et element av sødme, kan man også bruke søtpoteter i stedet for vanlige poteter.

Til tross for at pølse panne i utgangspunktet er basert på pølser, kan man også vurdere å tilsette andre typer kjøtt i retten. Kylling, bacon eller skinke kan være gode alternativer som tilfører en annen smak og struktur til retten. Man kan også dra i en mer vegetariansk retning ved å benytte tofu eller jackfruit, noe som gjør retten enda mer variert og allsidig.

Pølse panne er også en rett som kan tilpasses ulike dietter. For eksempel kan glutenintolerante personer bytte ut de vanlige pølsene med glutenfrie pølser, eller så kan de som følger en lavkarbo-diett bytte ut potetene med blomkål. Pølse panne kan med andre ord være så variert som du selv bestemmer, og det er ingen faste regler for hvordan den skal lages.

Ost er også noe man absolutt kan vurdere å tilsette i sin pølse panne. Alt fra mozzarella, cheddar til de mer smakfulle blåmuggostene kan fungere flott. Bare pass på å ha god ventilasjon i kjøkkenet ditt. En annen ting som kan være verdt å prøve, er å lage retten i ovnen i stedet for på komfyren. Dette vil gi en annen matlagingserfaring og kan føre til nye, spennende smaker.

Med alt dette i bakhodet, er det viktig å huske på at pølse panne i sin enkleste form er en rett kjennetegnet av enkelhet og komfort. Men som med all matlaging, kan det å eksperimentere med nye smaker og ingredienser ikke bare forbedre retten, men også gi deg nye ideer og inspirasjon på kjøkkenet. God matlaging!.

Legg igjen en kommentar