Pølsewok

Ingredienser:
2 stk. røkt kjøttpølse av kalkun 1 stk. løk ½ stk. squash ½ stk. brokkoli 1 stk. rød paprika, evt. 2 ulike farger

Fremgangsmåte:
Skjær pølsene i skiver på skrå. Del løken i båter og skjær squash, brokkoli og paprika i passe små wokbiter. Ha litt olje i en varm panne/wok og stek pølsebitene til de begynner å få litt farge. Tilsett grønnsakene og stek under omrøring. Woken er ferdig når grønnsakene så vidt er møre. Smak til retten med salt og pepper. Server med ris og hot sweet chilisaus ved siden av. Pølsetips: Alle typer mager pølser kan brukes. Alternative grønnsaker: Finstrimlet hodekål eller fennikel er også supert å ha i en wok. Bytt eventuelt ut med squash eller brokkoli. Paprika kan byttes ut med gulrot i skiver. Ekstra smak: I stedet for den sterke chilisausen kan man også servere med søt soyasaus (ketjap manis) ved siden av eller et par spiseskjeer soyasaus og østerssaus som helles over før servering.

Porsjoner: 2

Om Pølsewok

Pølsewok er en smakfull og billig variant til konvensjonell wokretter du har kommet til å elske. Dette er et kjapt og enkelt måltid å lage som krever minimal forberedelse, men fortsatt gir deg et saftig og mettende måltid. Som navnet antyder, gjør hovedingrediensen, pølser, denne retten til et must for pølseelskere. Men langt fra å være monoton, gir denne retten plusspoeng på kreativitet ved å kombinere forskjellige smaker.

En kjerneattraksjon for pølsewok er dens allsidighet. Den kan tilpasses etter dine personlige preferanser og verdsetter hver enkelt ingrediens. Du kan velge mellom en rekke pølser som bratwurst, kielbasa, chorizo eller til og med vegetariske pølser for en plantebasert vri. Hvis du ønsker en bit med ekstra spark, kan du prøve pølser med krydret eller røkt smak.

Å lage en fin pølsewok består imidlertid ikke bare i å tilsette pølser. Hemmeligheten ligger i balansen mellom ulike komponenter. Velg flere typer grønnsaker for ekstra farge og tekstur, som paprika, brokkoli, gulrøtter og sukkererter. Tilsett så hvitløk, ingefær eller chili for ekstra smak. Soyasaus og oyster saus er også vanlige tilsetninger for å gi rikhet og dybde til retten.

Fremgangsmåten er enkel. Start med å steke pølsene til de er gyldne. Fjern dem deretter fra pannen og tilsett grønnsaker sammen med ønsket krydder. Når grønnsakene begynner å bli myke, tilsett pølsene igjen sammen med sausen. Rør godt og server deretter mens det er varmt. En pølsewok er best nytes med ris, nudler eller quinoa.

En annen fordel med pølsewok er at det er et flott måltid til å bruke rester. Har du litt ekstra grønnsaker igjen fra forrige måltid? Eller kanskje en halv pakke pølser i kjøleskapet? Da er det på tide å lage en pølsewok. Ikke bare sparer dette deg for unødvendig matsvinn, men det gir deg også en ny og spennende smaksopplevelse.

Til slutt må en ikke glemme pølsewokens betydning for kostholdet. Med rett valg av ingredienser, kan pølsewok være en velsmakende kilde til protein, vitaminer, mineraler og fiber. Selv om mange kan forbinder pølser med usunt kosthold, beviser pølsewok at pølser kan inkluderes i et balansert og næringsrikt måltid.

Legg igjen en kommentar