Ingredienser

1 kanin ca 1,2 kg
2 ss olivenolje
3 + 2 ss god rødvinseddik
1 kvist timian
1 ts salt
3 dl vann
løkpuré
2 fedd hvitløk, knust i morter
1 klype safrantråder (ca 1 g)
2 dl passerte eller knuste tomater
250 g assortert skogssopp eller aromasjampinjong
1 pk friske grønne bønner
6 dl kaninkraft, alt. buljong
3 dl paella- eller grøtris
1 pk frosne selskapserter
finhakket persille
salt og pepper

Løkpuré:
2 små rødløk eller 1 stor
3 ss god rødvinseddik
2 ss brunt sukker
3-4 ss vann

Kraft av kanin:
1 kaninskrog
1 gulrot, skrelt og kuttet i biter
1 stilk stangselleri
¼ gul løk, delt i to
persillestilker
1 laurbærblad

Tilberedning

Del opp kaninen på samme måte som du ville kutte en kylling, skjær først av for- og bakben, som deles i to. Skjær deretter av brystfiletene. Del deretter skroget i to og lag kraft av det. Varm olje i en vid (paella)panne med høye kanter. Har du et stort gassbluss, er det fint. Brun kjøttbitene på alle sider. Hell over eddik og kok inn. Tilsett vann, salt, timian, resten av eddiken, løkpuréen, den knuste hvitløken, safrantråder, tomater og sopp. Bland godt. La kjøttblandingen stå lenge (minst en halv time) og godgjøre seg på middels til svak varme.

En knapp halvtime før servering tilsettes grønne bønner og kraft. Kok opp og tilsett risen som helst skal være av bomba-typen (små gryn), men arboriris går også. Kok uten lokk i 15 minutter. Tilsett tinte grønne erter og smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille. Server med godt brød og en salat.

Løkpuré:
Skrell og skjær løken grovt. Ha i en liten kjele sammen med eddik, sukker og vann. Kok opp og la småkoke i ca 30 minutter til løken er helt mør. Pass på at den ikke koker tørr. Kjør i blender til det blir puré.

Kraft av kanin:
Legg skroget i en kjele sammen med de øvrige ingrediensene. Hell på vann. Kok opp og skum godt av underveis. La småkoke i minst en halv time. Sil kraften, gjerne to ganger.