Ingredienser: 1 stor løk 100 gr margarin 1 kg kyllingkjøttdeig 1 kg poteter 3 fedd hvitløk 1 boks herm. tomater 1 pose fryste gr. saker (ikke mais) 1/2 ts karry 1 ss salt 1/2 ts chili 1/2 ts garam 2 glass vann
Fremgangsmåte: Hakk og stek løk i margarin, tilsett kyllingkjøttdeigen og brun dette. Tilsett krydder, tomater og poteter. Rør godt i gryta og ha god varme. Gryta kokes til potetene er møre. Ha så i grønsaker og til slutt 2 gl. vann. Server med ris.
Porsjoner: 6-8 pers.
Mer om: Pakistansk gryte
Pakistansk gryte er en rikholdig og krydret middagsrett kjent for den intense smaken den gir. Pakistansk matkultur har røtter som strekker seg tusenvis av år tilbake i tid, noe som virkelig kommer til uttrykk gjennom den fantastiske variasjonen av smaker som finnes i en typisk pakistansk gryte. Fra forsiktig krydder til sterk chilismak, hver pakistansk gryte er en kulinarisk opplevelse i seg selv.
Det som gjør pakistansk gryte spesiell er bruken av en kombinasjon av krydder som inkluderer alt fra gurkemeie, koriander, spisskummen, og kardemomme til mer uvanlige elementer som fenegreek og ajwain. Disse gir gryteretten dens unike smak som både er varmende og pikant, med en hjemmekoselig følelse. Men det ikke bare krydderne som gjør disse grytene så spesielle; det er også metoden for tilberedning.
I Pakistans matkultur har man en tradisjonell tilberedningsmetode kalt «dum pukht». Denne teknikken innebærer langsom koking på lav temperatur, noe som gjør at kjøttet og grønnsakene får en intens smak og en myk, smeltende konsistens. Så selv om det kan ta tid å lage en autentisk pakistansk gryte, er resultatet absolutt verdt det!
Til slutt skal vi nevne at det er utallige varianter av pakistanske gryter, alt fra kylling, biff til lammekjøtt, hver med sin egen unike smakskombinasjon. Biryani, korma og nihari er bare noen av de populære eksemplene. Mange serveres gjerne med basmatiris eller naanbrød, og noen ganger en side av frisk yoghurt for å balansere krydderheten.
Å forstå pakistansk mat handler om mer enn bare oppskrifter. Det er en kjærlighet til mat, til deling, og til gleden ved å lage noe med hjertet. Og det er denne følelsen som virkelig kommer frem når du smaker på en dypt tilfredsstillende, hjertevarmende pakistansk gryte.