Ingredienser

1 kopp glutenmel
1 kopp vann
2-5 ts salt(det skal være mye salt. Usikker på hvor mye egentlig da jeg som regel bare heller i uten oppskrift.
Ønskede krydder

Tilberedning

1. Bland ut krydderet og saltet i vannet, ha glutenmelet i en bolle og hell alt vannet oppi melet
2. Rør kraftig med en gang til du får en fast masse.
3. Kna ut overflødig vann av deigen og/eller la den stå og hvile en stund for å få en fastere konsistens. det går fint å hoppe over dette steget hvis du vil spare tid.
4. Kok opp en kjele med vann. Ha i masse salt og krydderier i vannet.
5. Ha i glutenet og la det koke til det flyter, ca 20 minutter. Hvis du har laget en tykk klump bør det ligge litt lenger for å kjennomkokes skikkelig, men koker du det for lenge brytes det ned også får du en puddingaktig konsistens istedenfor.
6. La glutenet hvile mens det nedkjøles(gjerne i kjøleskapet), og voilá: skjær i skiver og ha på brødskiva.

Kryddertips: Bruk mye buljong og kanskje litt rosmarin, oregano og basilikum for å lage «kyllingsmak». En knivsodd chili, dobbelt så mye muskat, en ts koriander, noen dråper sukkerkulør og et par ss soyasaus gir en mer «kjøttsmak». Sukkerkulør og soyasaus gir bra farge også. Kjør på med ekstra mye salt så får du spekepølse. Ellers er det bare å eksperimentere og lage forskjellige typer pølse. Jeg har hatt stor sukséss blandt mine kjøttetende venner med kylling og kjøttimitasjon. Har ikke helt fått til biffen enda(feil konsistens, blir ikke fast nok), men har fått forsikringer om at det er identiskt i smak og konsistens med kyllig og kjøttpudding.