Påleggspølse – vegetar

Ingredienser
1 kopp glutenmel 1 kopp vann 2-5 ts salt(det skal være mye salt. Usikker på hvor mye egentlig da jeg som regel bare heller i uten oppskrift. Ønskede krydder
Tilberedning
1. Bland ut krydderet og saltet i vannet, ha glutenmelet i en bolle og hell alt vannet oppi melet 2. Rør kraftig med en gang til du får en fast masse. 3. Kna ut overflødig vann av deigen og/eller la den stå og hvile en stund for å få en fastere konsistens. det går fint å hoppe over dette steget hvis du vil spare tid. 4. Kok opp en kjele med vann. Ha i masse salt og krydderier i vannet. 5. Ha i glutenet og la det koke til det flyter, ca 20 minutter. Hvis du har laget en tykk klump bør det ligge litt lenger for å kjennomkokes skikkelig, men koker du det for lenge brytes det ned også får du en puddingaktig konsistens istedenfor. 6. La glutenet hvile mens det nedkjøles(gjerne i kjøleskapet), og voilá: skjær i skiver og ha på brødskiva. Kryddertips: Bruk mye buljong og kanskje litt rosmarin, oregano og basilikum for å lage «kyllingsmak». En knivsodd chili, dobbelt så mye muskat, en ts koriander, noen dråper sukkerkulør og et par ss soyasaus gir en mer «kjøttsmak». Sukkerkulør og soyasaus gir bra farge også. Kjør på med ekstra mye salt så får du spekepølse. Ellers er det bare å eksperimentere og lage forskjellige typer pølse. Jeg har hatt stor sukséss blandt mine kjøttetende venner med kylling og kjøttimitasjon. Har ikke helt fått til biffen enda(feil konsistens, blir ikke fast nok), men har fått forsikringer om at det er identiskt i smak og konsistens med kyllig og kjøttpudding.

Mer om emnet: Påleggspølse – vegetar

Påleggspølse er en viktig ingrediens i daglig matinntak i mange husholdninger. Ofte forbindes påleggspølse med kjøtt, men det finnes et voksende utvalg av velsmakende vegetariske alternativer å velge mellom. Denne typen pålegg er en betydelig inntektskilde for de som har valgt en plantebasert livsstil eller for de som simpelthen ønsker å redusere kjøttforbruket sitt.

Vegetarpåleggspølser lages fra et bredt spekter av plantebaserte ingredienser. De kan inneholde soya, tofu, bønner, grønnsaker, seitan og flere andre korn- og belgfruktbaserte ingredienser. Krydder spiller også en sentral rolle i å gjenskape smakene som er kjennetegnet ved tradisjonelle kjøttopplegg. Det er imidlertid viktig å merke seg at ikke alle vegetariske påleggspølser er like; de varierer i tekstur, smak og næringsinnhold.

En av de store fordelene med å velge en vegetarpåleggspølse istedenfor en tradisjonell kjøttpåleggspølse er det miljøvennlige aspektet. Produksjonen av plantebaserte produkter har generelt sett en lavere belastning på miljøet i sammenligning med kjøttvarer. Derfor bidrar du til å redusere klimaendringene ved å velge vegetariske alternativer.

For det andre, vegetariske påleggspølser inneholder ofte høyere innhold av fiber sammenlignet med sine kjøttbaserte motparter. Dette kan være til fordel for de som ønsker å øke fiberinntaket i kostholdet sitt. Fibre er viktige for et sunt fordøyelsessystem og hjelper deg å føle deg mett lenger.

Næringsinnholdet kan variere betydelig mellom forskjellige vegetarpålegg, så det er viktig å lese produktinformasjon nøye. Mange merker legger til ekstra vitaminer og mineraler i sine produkter for å sikre at kostholdet ditt ikke går glipp av viktige næringsstoffer. Mange vegetarpåleggspølser kan være rike på plantejern, B12 og protein hvorav sistnevnte er spesielt viktig for de som er bekymret for proteininntaket på et plantebasert kosthold.

Det er klart at det å inkludere vegetarpåleggspølse i kostholdet ditt kan være en lett og smakfull måte å redusere kjøttforbruket på. Med mange forskjellige alternativer tilgjengelig på markedet, har du en god mulighet til å finne en som passer dine smaksløker og næringsbehov. I tillegg til å være god for helsen din, er vegetariske påleggspølser også et mer bærekraftig valg for planeten vår.

Legg igjen en kommentar