Ingredienser:
7,5 dl kremfløte
1,5 dl melk
1 vaniljestang
150 g Sukrin
5 plater gelatin
Garnityr:
2 appelsiner
1 vaniljestang
3 ss Sukrin
2 ss vann
Fremgangsmåte:
Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok fløte, melk, vaniljestang/-frø og Sukrin forsiktig i ca. 5 minutter og smelt gelatinplatene inn i fløteblandingen. Ta ut vaniljestangen før du fordeler i kopper, glass eller skåler. Settes til avkjøling.
Skrell appelsinene, fjern steiner og hinner og lag fileter. Kok en lake av sukker, vann og vaniljefrø. Fordel appelsinfileter i skålene og hell laken over.
Tips: Bytt gjerne ut appelsinene med andre bær/frukter.
Porsjoner: Oppskriften gir 4 porsjoner
Kommentarer:
Panna Cotta er en klassisk dessert fra Italia, navnet betyr direkte oversatt kokt fløte.