Ingredienser:
Pannekakerøre * 2 egg * 3 dl melk * 1 1/2 dl hvetemel * 1/2 ts salt * 1/2 ss sukker Marinade * 1 1/2 dl sukker * 1 1/2 sl vann * 1 dl sterk kaffe, helst espresso Fyll til pannekakene * Appelsiner * Bringebær

Fremgangsmåte:
1. Vann og sukker kokes opp og avkjøles. Ha i kaffen. 2. Skrell appelsinene. Del og filéter dem i båter eller skiver og legg dem i den avkjølte marinaden sammen med bringebærene. 3. Sett det til avkjøling minst 1 time, Pannekaker: 1. Bland alle ingrediensene og la røren svelle i 30 min før du steker tynne, sprø pannekaker. ————————— 1. Anrett pannekakene med bærene og hell marinaden over som saus. 2. Server gjerne med vanilje-is til.

Om PANNEKAKE MED SOLSKINN

Pannekaker er en universell favoritt – fra Norge til Amerika, fra Frankrike til Kina, har hver region sin egen vri. I Norge spises pannekaker gjerne til lunsj eller middag, fylt med alt fra søtsaker til salte varianter. Men har du noensinne hørt om pannekaker med solskinn? Denne oppskriften tilbyr en ny, frisk tilnærming til den tradisjonelle retten, og den vil garantert lyse opp dagen din.

Pannekake med solskinn er en bemerkelsesverdig oppskrift som kombinerer sødmen av en klassisk pannekake med frisk sitrus. Sitrus er kjent for sin solfylte lyster og appelsinfargede skinn som lyser opp selv den kaldeste vinterdag. Ikke bare er dette en visuell glede, men den naturlige sødmen av sitrusfrukter, spesielt appelsiner og mandariner, gir pannekakene en frisk og fruktig smak som gjør denne retten unik.

Å forberede pannekake med solskinn er en lekende lett prosess. Alt du trenger er basis ingrediensene for pannekaker som mel, egg, melk og sukker, samt frisk sitrus. Bland alle ingrediensene sammen og tilsett revet sitrusskall for ekstra aroma. Stek som vanlige pannekaker, og topp deretter med ferske sitrusfruktskiver og en sprut av sitrusjuice for en søt og sur overraskelse. Det anbefales å benytte økologiske sitrusfrukter, da disse er dyrket uten bruk av kjemiske plantevernmidler og gir renere og mer intens smak.

Ernæringsmessig er pannekake med solskinn et flott alternativ for å få inn flere viktige næringsstoffer i kostholdet. Sitrusfrukter er rike på vitamin C, et næringsstoff kjent for å styrke immunforsvaret, fremme huden helse, og redusere risikoen for kroniske sykdommer. Videre gir de høy-protein ingrediensene i pannekaker, som egg og melk, nødvendig drivstoff for muskelvekst og vedlikehold.

Å invitere solen inn i kjøkkenet ditt gjennom denne pannekakeoppskriften er en fin måte å lyse opp hverdagen på, spesielt på kalde, mørke vinterdager. Pannekake med solskinn representerer et perfekt balanse mellom det trøstende og kjente, og det oppfriskende og nye. Ved å nyte en stabel med disse pannekakene, vil du få en gastronomisk opplevelse som er like glødende og livlig som solskinn.

Uansett om du er en erfaren pannekakelager eller bare leter etter noe nytt å prøve, er pannekake med solskinn en perfekt, søt og litt syrlig fristelse som vil gi en ekstra gnist til ditt neste måltid. Så hvorfor ikke prøve det neste gang du lager pannekaker? Det er på tide å bringe litt solskinn inn i ditt kjøkken!.