Ingredienser
* 6 store paprikaer, røde, gule og grønne blandet * 4 ss olje * 225 gr hakket løk * 2 hvitløkbåter i skiver * 2 laurbærblad * 500 gr flådde tomater i båter * salt * nykvernet sort pepper
Tilberedning
Skjær paprikaene i to på langs. Ta bort innmaten og skyll dem i kaldt vann. Skjær dem i 1 cm brede strimler. Varm oljen i en lav, vid panne og stek løken, hvitløken og laurbærbladene sakte i 5 minutter. Rør om av og til. Ha i paprikastrimlene med litt salt og pepper og kok dem uten lokk under flittig omrøring til det meste av væsken er fordampet og røren er temmelig tykk, opp til 30 minutter, avhengig av tomatene. Ta bort laurbærbladet, smak til og server retten varm ev. kald om du vil. Dersom denne rettens serveres varm, passer den godt til stek eller grillet kyllling, lam eller svinekjøtt. Paprika smaken skal dominere, men ellers endrer italienerne oppskriften alt etter hva som finnes tilgjengelig. Man bruker f.eks ofte selleri i denne retten. Tomater kan også sløyfes. Server i porsjonsskåler gjerne med focaccia brød og gode brødstenger som Grissini di Baltazar.

Mer om Paprika med tomater og løk

Paprika med tomater og løk er en klassisk kombinasjon som kan brukes i mange forskjellige retter. De tre ingrediensene gir en balansert blanding av smaker som passer perfekt til både kjøtt og fisk, men også til vegetariske og veganske retter. Det er også verdt å nevne at paprika, tomater og løk er rike på mange næringsstoffer, noe som gjør denne kombinasjonen både sunn og velsmakende.

Paprika er rik på vitamin C, fiber og antioksidanter, noe som gjør den til et godt valg for de som ønsker å holde seg friske og sterke. Tomater er også rike på vitamin C, samt vitamin A og K, og inneholder lycopen, en kraftig antioksidant som kan hjelpe med å forebygge en rekke sykdommer, inkludert hjertesykdom og kreft. Løk er også en god kilde til vitamin C, og er kjent for å ha sterke antiinflammatoriske egenskaper.

Paprika med tomater og løk kan også lages som en rask og enkel siderett. For å gjøre dette, bare skjær paprika, tomater og løk i biter, og stek dem over middels varme med litt olje til de er myke. Denne retten er perfekt å servere med grillet kjøtt eller fisk, eller som en del av en vegetarisk middag. Forestill deg den herlige duften av grønnsakene som siver ut i rommet når de stekes sammen.

Du kan også lage en deilig saus ved å puree disse grønnsakene. Dette kan brukes som en base for supper og gryteretter, eller som en topping for pasta og risretter. For å gjøre dette, bare kok grønnsakene i en liten mengde vann til de er myke, og deretter puré dem i en blender eller matprosessor til de er glatte. Du kan tilpasse smaken av sausen ved å tilsette urter og krydder som basilikum, oregano, hvitløk, salt og pepper.

Paprika med tomater og løk er ikke bare velsmakende, men også veldig allsidig, noe som åpner opp for en rekke muligheter i kjøkkenet. Uavhengig om du er en erfaren kokk eller en nybegynner, er denne kombinasjonen enkel å lage og kan brukes i en rekke retter. Helsenfordelene de tre grønnsakene gir er også en stor bonus.

I tillegg til å være en herlig kombinasjon i matlaging, kan paprika med tomater og løk også brukes i hagearbeid. Disse tre grønnsakene vokser godt sammen i en såkalt «følgesvenn planting» ordning, hvor hver plante hjelper de andre med å vokse bedre. Så, neste gang du planlegger hagen din, husk å plassere disse tre sammen for å nyte en rikelig høst. Som du kan se, tilbyr paprika med tomater og løk mange fordeler, fra smakfulle retter til helsefordeler og hagearbeid triks.