Ingredienser

* 6 store paprikaer, røde, gule og grønne blandet
* 4 ss olje
* 225 gr hakket løk
* 2 hvitløkbåter i skiver
* 2 laurbærblad
* 500 gr flådde tomater i båter
* salt
* nykvernet sort pepper

Tilberedning

Skjær paprikaene i to på langs. Ta bort innmaten og skyll dem i kaldt vann. Skjær dem i 1 cm brede strimler. Varm oljen i en lav, vid panne og stek løken, hvitløken og laurbærbladene sakte i 5 minutter. Rør om av og til. Ha i paprikastrimlene med litt salt og pepper og kok dem uten lokk under flittig omrøring til det meste av væsken er fordampet og røren er temmelig tykk, opp til 30 minutter, avhengig av tomatene. Ta bort laurbærbladet, smak til og server retten varm ev. kald om du vil. Dersom denne rettens serveres varm, passer den godt til stek eller grillet kyllling, lam eller svinekjøtt. Paprika smaken skal dominere, men ellers endrer italienerne oppskriften alt etter hva som finnes tilgjengelig. Man bruker f.eks ofte selleri i denne retten. Tomater kan også sløyfes.

Server i porsjonsskåler gjerne med focaccia brød og gode brødstenger som Grissini di Baltazar.