Ingredienser

Sukkerbrød:
6 egg
180 g sukker
180 g hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:
1 dl juice eple eller appelsin
eggekrem eller vaniljekrem
1-2 dl rørte jordbær eller bringebær
6 dl kremfløte
ca 500 g marsipan

Eggekrem:
4 dl melk
1 vaniljestang evt 1 ts vaniljesukker
4 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ss maisennamel

Tilberedning

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form 24 cm, i forvarmet stekeovn,
160 oC i 40 -45 min.
Avkjøl på rist.

Del sukkerbrødet i 3 lag. Dynk kakebunnene med juice. Fordel syltetøy på 2 av de 3 bunnene. Fordel eggekrem/vaniljekrem over og ha krem øverst. Legg bunnene oppå hverandre etterhvert som de fylles. Stryk krem oppå og på siden av kaken.
Elt marsipanen myk og kjevle ut marispanlokk (bruk litt hvetemel ved utkjevling). Skjær ut en sirkel på størrelse med kaken (ca 24 cm).
Legg lokket på kaken og pynt med marsipan figurer. Sprøyt kremrosetter rundt siden på kaken eller legg på mandelspon, krokan eller hakket sjokolade.

Eggekrem
Kok opp melk og splittet vaniljestang. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Spe den varme melken over i eggedosisen i små porsjoner. Ha alt over i kasserollen, også maisennamel. Rør hele tiden og varm opp til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker.
Avkjøl i kaldt vann.

Marsipanmodellering
Når du skal modellere marsipan er det lurt å bruke en marsipan som ikke er alt for bløt. Den du får kjøpt i vanlig dagligvareforretning er helt OK. Den inneholder vanligvis mellom 20-30% mandler og resten sukker. Om du ønsker en marsipan med høyere andel mandler – oppsøk nærmeste konditori og spør om de har! En av de beste kalles Lübeckmarsipan og består av minimum .50% mandler. Denne er derimot nesten «umulig» å benytte som modelleringsmarsipan. Husk å vaske hendene før du starter! Lykke til.

And:
Trill en kule, og form den som en lyspære, med spiss nederst. Trill en litt mindre kule som hode. Sett sammen med en mandel eller marsipan som nebb. Øyne markeres til slutt.