Pasta Bolognese

Ingredienser
1/4 stk Løk 50-100 gram Bacon 150 gram Kjøttdeig 1 boks Hakkete tomater 1 stk Gulrot 2 deciliter Buljong 1 spiseskje Tomatpuré 150 gram Spaghetti Krydder: 1 dæsj Pepper 1 dæsj Salt 1 dæsj Oregano 1 dæsj Basilikum 1 dæsj Muskat 1 spiseskje Parmesan
Tilberedning
Spagetti: Kok opp vann og kok spagettien som foreskrevet på pakken. Legg spagettien på talerken, og dryss Parmesanost over. Tilsett så Bolognese, og server. Bolognese: 1. Vask grønnsakene og del dem i små biter. Skjær bacon i små terninger. 2. Stek kjøttdeigen på middels varme, og tilsett grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene. Tilsett kraften/buljongen. 3. La sausen koke i ca. 25 minutter. Smak til med krydder.

Mer om Pasta Bolognese

Pasta Bolognese er en berømt italiensk rett, men det betyr ikke at det ikke er rom for kunnskapsutveksling og innovasjon. La oss dykke dypere inn i dette emnet og oppdage nye fakta rundt det tradisjonelle retten.

Bolognese saus, eller ‘ragù alla Bolognese’ som den blir kalt hjemme i Italia, er oppkalt etter byen Bologna, hvorfra denne retten stammer. En populær feiloppfatning i utlandet er at Bolognese er en tomatsaus. Faktisk er grunnlaget for sausen hovedsakelig kjøtt, og den bruker bare nok tomat for å gi farge. Tradisjonelt blir sausen laget med en blanding av hakket biff, svinekjøtt og noen ganger kylling eller vilt, som kokes sakte i vin og buljong, i tillegg til grønnsaker.

Oppskrifter for Bolognese varierer mye, noe som reflekterer mangfoldet i italiensk matlaging. Noen inkluderer melk for å berolige smaken av tomat og gi en rikere tekstur. Andre inkluderer bacon, pancetta eller mortadella, favoritt kjøtt ingredienser i Bologna-regionen. Bolognese er tradisjonelt servert med brede bånd av pasta, kjent som tagliatelle, snarere enn spaghetti, som mange mennesker utenfor Italia bruker. Grunnen er at tunge sauser som Bolognese klamrer seg bedre til flate pastatyper.

En annen interessant fakta om Pasta Bolognese, er at den faktisk har en beskyttet status. I 1982 ble en autentisk oppskrift innsendt til Bologna’s kammer for handel av den italienske gastronomiske forening. Denne oppskriften er ment å beskytte rettens tradisjonelle metode og hindre ikke-autentiske versjoner fra å bli representert som den ekte varen.

For å lage en ekte Bolognese saus, må den koke i minst tre timer for å blande alle smakene. Ingen hastverk her – dette er en oppskrift som krever tid og kjærlighet for de beste resultatene. Til slutt skal sausen være tykk og tung, mer som en saus enn en suppe. Denne oppskriften er så populær at det finnes festivaler som feirer retten, ofte fylt med konkurranser for å finne den beste utøveren og kokkverksteder.

Med denne nye informasjonen om Pasta Bolognese, vil du nå kunne lage denne retten mer autentisk, feire dens italienske opprinnelse og nyte den fulle smaken av dette fantastiske kjøkkenet.

Legg igjen en kommentar