Ingredienser

* 3 kg friske blåskjell
* 1/3 flaske hvitvin
* 2 ss olivenolje
* 2 fedd hvitløk, finhakket
* 1 chili, tørket og knust
* 1 1⁄2 dl fløte
* salt og pepper
* 1 bunt flatbladet persille, finhakket
* 250 g pasta

Tilberedning

Vask og rens blåskjellene. Fjern alle byssustråder.
Ha skjellene i en kjele med hvitvin og olje.
Kok skjellene under lokk på sterk varme til de åpner seg. Kast de skjellene som ikke åpner seg. La skjellene avkjøles.
Ta ut tre firedeler av skjellmaten.
Ta vare på kraften.
Varm oljen i en kjele og ha i hvitløk og chili.
Fres hvitløken til den er gyllen.
Tilsett kraft og fløte.
La sausen småkoke til den er kokt inn til det halve.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett skjellmaten og halvparten av persillen.
Kok pastaen i en stor kjele med godt saltet vann.
Sil av vannet. Bland pasta og blåskjellsaus.
Dryss resten av persillen over.