Ingredienser
1 sjalottløk, hakket 2 hvitløkfedd, hakket 100 g krabbekjøtt 2 ss tomatpuré 2 ss smør 2 ss mel 3 dl hvitvin 2 dl vann 2 dl kremfløte Salt og pepper 4 porsjoner fersk pasta 6 skiver bacon i biter 4 dl kantareller 4 krabbeklør 2 ts estragonblader 2 dl parmesan, revet
Tilberedning
Stek løk, hvitløk, krabbekjøtt og tomatpuré i smør. Sikt over melet og spe med vin, vann og fløte til en jevn saus. Sil sausen og smak til med salt og pepper. Kok pastaen som anvist på pakken. Surr sammen bacon, kantareller og krabbeklør. Krydre med salt, pepper og estragon. Dryss parmesan i et tynt lag på bakepapir og stek i ovn på 200 °C til det er sprøtt. Bryt opp i flak og servér til. Stekte tomater og aspargesbønner smaker godt til.

Mer om Pasta med krabbe, bacon og kantareller

Pasta med krabbe, bacon og kantareller er en kulinarisk opplevelse som er nok til å sende smaksløkene dine på en herlig reise. Denne pastaoppskriften er mye mer enn blandingen av ingrediensene navnet antyder – det er en fusjon av utsøkte smaker, betagende aromaer og et veldig interessant miks av teksturer som setter dine gastronomiske sanser i høygir.

Pasta er en stift som er kjent over hele verden, men denne spesifikke kombinasjonen av ingredienser gir den en unik vri. Krabbe gir retten en utpreget, saftig sjømat smak som fungerer veldig bra med pasta. Krabbekjøttet er skjørt og mildt, men pakker likevel en punch når det kommer til smak. Variasjonen av denne oppskriften benytter seg ofte av krabbeklør som har et rikt, saftig kjøtt som er lett å trekke ut.

Bacon bringer den salte og røkte karakteren til retten, og legger til et annet lag av smak til pastaen. Det er viktig at baconet er sprøtt for å legge til en annerledes tekstur i retten. Denne knasende teksturen kontrasterer herlig mot den mykheten av pasta og krabbe.

Kantareller er viltvoksende sopp som gir en jordnær smak til retten. De har en kjøttfull tekstur, med en svak pepperaktig ettersmak som komplementerer den generelle smaksprofilen av denne pastaen. Kantareller er spesielt populære i Norden, der de brukes flittig i en mengde kulinariske preparater.

En av de beste tingene med denne matretten er dens allsidighet når det kommer til vinparing. Med riktig vin kan du forsterke og fremheve de forskjellige smakene i retten. En hvitvin med høy syre og mineralitet, som Chablis, passer godt med denne pastaretten. Den høye syren kan kutte gjennom rikheten av krabbe og bacon, og mineraliteten vil speile smaken av krabbekjøtt.

I bunn og grunn, er pasta med krabbe, bacon og kantareller en rett som har evnen til å forvandle en hverdagsmiddag til et gourmetmåltid. Den kombinerer det beste av mange verdener og skaper en symfoni i munnen som er vanskelig å motstå. Neste gang du føler deg eventyrlysten i kjøkkenet, hvorfor ikke prøve denne oppskriften?.