Ingredienser
500g spagetti 400 g pølse (kokt, røkt kjøttpølse – eller andre krydrede pølser) 4 ss olivenolje 1 rød paprika 1 gul paprika 2 dl sjampingjonger 1 løk (evt 4 vårløk) 1 ½ dl pesto 1 ½ dl revet, fersk parmesan salt og nykvernet pepper
Tilberedning
Kok spagettien etter anvisning på pakken. Skjær pølsene i skiver og stek dem raskt lysebrune i to skjeer olivenolje. Ta pølsekivene opp av pannen. Tilsett grønnsaker. La dem surre på svak varme i 6-8 minutter. Legg pølseskivene tilbake i pannen og rør inn pesto og mesteparten av parmesanen. Smak til med salt og pepper. Bland sausen i spagettien. Dryss med resten av parmesanen rett før servering. Pesto 1 liten potte frisk basilikum 1 ts grov salt 2-4 hvitløksklæfter 50g pinjekjerner 3 ss nyrevet parmesanost 5 ss olivenolje Med kjøkkenmaskin: Ha i basilikum, salt, hvitløk, pinjekjerner, parmesan og 3 ss av oljen og kjør det raskt sammen i maskinen. Ha i resten av oljen litt etter litt. I morter: Knus basilikum, salt hvitløk, pinjekjerner, og parmesan til en jevn masse. Ha i oljen litt etter litt.

Mer om Pasta med pølse og pesto

Pasta med pølse og pesto er en harmonisk sammensmeltning av herlige italienske smaker som lager et deilig komfortmåltid for enhver tid på dagen. Dette er et ukomplisert men smaksrikt måltid, ideelt for hektiske hverdager eller late helger.

For å lage denne retten, trenger du fersk pasta, dine foretrukne pølser, fersk eller jarred pesto, samt litt olivenolje og parmesan til topping. Du kan også tilsette ekstra ingredienser som cherrytomater, spinat, hvitløk eller løk, avhengig av smakspreferanser. Uansett hvilke ingredienser du velger å inkludere, kan du være sikker på at resultatet vil være en smakfull tallerken med pasta som både voksne og barn vil elske.

En ting som mange kanskje ikke vet er at det er mange måter å tilpasse denne retten på. For eksempel, i stedet for å bruke vanlig grønn pesto, kan du prøve en rød pesto laget med soltørkede tomater for en litt annen vri på smaken. Hvis du følger en vegetarisk kosthold, kan du forsøke veganske pølser eller bare sløyfe pølsen helt og erstatte den med flere grønnsaker.

Når det kommer til selve tilberedningen, begynner du først med å steke pølsen mens du koker pastaen etter instruksjonene på pakken. Når pølsen er brunet, tilsett pestoen og noen ekstra ingredienser du måtte ønske. Deretter tømmer du bare pastaen, tilsetter den til pølse- og pestoblandingen, og rør godt for å sikre at hver bit er godt belagt. Strø litt parmesan på toppen rett før servering for å gi retten en dekadent touch.

Til tross for dens enkelhet, er pasta med pølse og pesto et allsidig og tilfredsstillende måltid som kan tilpasses etter ethvert humør eller begivenhet. Enten du lager en rask middag for familien eller prøver å imponere venner med dine kokkekunnskaper, er denne retten sikker på å være en vinner.

I alt, pasta med pølse og pesto er en ekte gourmetglede, enkel å lage, men imponerende i smak. Dette er bevis på at du kan lage smakfulle og innbydende måltider med bare noen få ingredienser til rådighet. Så hvorfor ikke utforske de forskjellige måtene å tilpasse denne tradisjonelle italienske retten på, og la kreativiteten din skinne gjennom i kjøkkenet?.