Ingredienser
300-350 g tørket pasta kokes al dente. 2 gulrøtter skåret i tynne skiver eller tynne strimler 1/2 purre i ringer eller 1 rødløk i halve ringer 1/2 agurk 1 boks maiskorn 1 paprika i terninger 200 g stekt bacon eller skinke. Dressing. 1 liten boks yoghurt naturell. Blandes med ca 4 ss ferdiglaget fransk dressing og ett fedd hakkket hvitløk
Tilberedning
Du kan og lage din egen vinagrette til å blande i yoghurten. Jeg bruker 2 ss epleddik blandes med 4 ss god olje. Litt finhakket paprika og hvitløk og hakket bladpersille. Viktig smak til dressingen med salt og pepper og muligens bitte litt sukker.

Mer om Pasta salat

Pasta salat er en ypperlig rett som både kan fungere som et komplett måltid i seg selv, eller som en velsmakende sideskål til kjøttretter, fiskeretter eller grillmat. Den er kjent for sin allsidighet og evnen til å tilpasse seg ulike smaker, ettersom du kan variere ingrediensene etter hva du har for hånden eller hva smaken din lyster.

Pasta salatens opprinnelse kan spores tilbake til antikkens Hellas, der den ble ofte tilberedt med olivenolje, urter og fetaost. De gamle romerne lagde også pasta salat, men de brukte honning, eddik og olivenolje som dressing. I dag er det utallige variasjoner av pasta salat rundt om i verden.

En vanlig oppskrift på en kald pasta salat inneholder kort pasta, slik som fusilli eller penne, grønnsaker (for eksempel cherrytomater, agurk, paprika), ost, ofte feta, oliven, skyldt og drenert kidneybønner eller kikerter, og en enkel dressing laget av olivenolje, sitronsaft, hvitløk, salt og pepper. Du kan også legge til grillet kylling, reker eller tunfisk for ekstra protein.

Helsemessig sett er pasta salat en balansert rett som er rik på komplekse karbohydrater, proteiner og fibre, avhengig av ingrediensene du bruker. For eksempel kan pasta av fullkorn gi mer fiber og protein enn hvit pasta. Grønnsaker legger til vitaminer og mineraler, mens olivenolje tilfører sunne en- og flerumettede fettsyrer.

Når det er sagt, kan pasta salat også være høy i kalorier og fett hvis den er laget med mye ost, kremet dressing eller fet kjøtt. Derfor er det viktig å være bevisst på porsjonsstørrelser og balansen mellom ingrediensene du bruker.

Til slutt, vil jeg gjerne påpeke at pasta salat er en utmerket rett å forberede foran store samlinger eller potluck-middager. Den kan lages på forhånd, serveres kald og er enkel å transportere. Dens fargerike utseende og velsmakende smaker vil garantert gjøre suksess blant gjestene dine.