Pastasalat

Ingredienser
500 g Kort pasta 1 pk ferdig oppskåret pepperoni eller chorizo 1 bunt Ruccola 1 sprø Vestfoldsalat 1 stk/pk fersk mozzarella 1 god del Cherrytomater Noen sorte oliven, gjerne litt salte Frisk basilikum 2 ss Olivenolje 1 ss aceto balsamico ½ ts sennep En liten neve pinjekjerner
Tilberedning
Kok opp og avkjøl pasta. (Penne er helt ok å bruke, men farfalle/fusili/ conchigli ser kanskje litt mer spennende ut når det skal serveres) Stek pepperoni i en varm panne, legg bitene over på kjøkkenpapir og la de renne av seg og kjøle seg ned. Riv bladsalat opp i en stor bolle. Del tomatene i to, kutt osten i terninger, ha i oliven (ta evt ut kjerner). Ha i pastaen. Bland olje, balsamico og sennep – hell det over salaten, og vend den lett. Legg på de sprø pepperoni-flakene, riv litt frisk basilikum over, og gi ett lite dryss med pinjekjerner. Smak evt til med litt salt/pepper.

Mer om Pastasalat

Pastasalat er en rett som er populær over hele verden og kommer med utallige varianter. Ofte betraktet som en sommerrett, er pastasalat en favoritt for pikniker og barbecues fordi den smaker fantastisk både kjølig og ved romtemperatur. Den er også svært allsidig, lett å tilberede og kan tilpasses etter personlige preferanser. Men det er mer å si om denne velsmakende, allsidige matretten.

Pastasalat kan lages med mange ulike typer pasta. Noen foretrekker klassiske typer som penne, fusilli og farfalle, mens andre kan velge mer spesialiserte varianter som tortellini eller orzo. Valget av pasta kan endre hele smaksopplevelsen. For eksempel, gir fusilli, med sine spiraler, ekstra tekstur og en bedre evne til å holde på sausen enn glatte pastatyper.

Det er også et bredt utvalg av ingredienser som kan tilsettes en pastasalat. Grønnsaker som paprika, mais, og agurk, bidrar til knasende teksturer og en friskhet som balanserer pastaens mykhet. Skinke, kylling, bacon eller reker kan øke proteininnholdet, og gir retten et mer mettende element. Feta, mozzarella eller parmesan kan tilføres for en ekstra melkeaktig tekstur og smak.

Når det kommer til dressinger, har man også et mangfold av valg. For en lettere, friskere salat kan man velge en enkel olivenolje- og eddikdressing, mens en rikere, kremet dressing kan skape en ekstra fyldig smak. Urter og krydder som basilikum, persille, oregano, og hvitløk kan også legges til for å forbedre smaken ytterligere.

Pastasalat er også en ideell rett for de som ønsker å eksperimentere med ulike internasjonale smaker. En gresk-inspirert pastasalat kan inkludere ingredienser som oliven og fetaost, mens en asiatisk stil pastasalat kan inneholde teriyakikylling, sesamfrø og en soyasaus-basert dressing. Mulighetene er virkelig uendelige.

Så, neste gang du lager eller bestiller en pastasalat, kan du sette pris på allsidigheten og dybden i denne enkle, men tilfredsstillende retten. Med sin kombinasjon av ulike teksturer, smaker og ingredienser, er pastasalat mye mer enn bare en sidesalat – den kan absolutt være hovedattraksjonen.

Legg igjen en kommentar