Ingredienser:
3 dl pastaskruer eller pastasløyfer 1 pk rucola salat 1 boks cherrytomater 1 boks annanas i biter 1 boks papaya i biter 1/2 agurk 2 avocado 1/2 glass soltørkede tomater i strimler 1/2 glass fetaost grillet kylling eller skinke i biter Dressing: Sweet Chilli Sauce

Fremgangsmåte:
1. Kok pasta og avkjøl 2. Legg alt det andre lagvis med det fargerike øverst

Mer om PASTASALAT

Pastasalat er en populær og allsidig rett som har sin opprinnelse i de italienske matkulturene. Den har imidlertid blitt videreutviklet og tilpasset de ulike nasjonale og regionale smakstradisjonene rundt om i verden. Pastasalat er ikke bare et deilig måltid, men også en utmerket kilde til næringsstoffer gjennom de mange mulige ingrediensene.

Det finnes mange typer pastasalater, og de kan varieres i det uendelige ved hjelp av ulike pastatyper, kjøttyper, grønnsaker, ost, frukt, nøtter og ikke minst forskjellige typer dressinger. En gresk-inspirert pastasalat kan for eksempel inneholde fetaost, oliven og tomat, mens en italiensk versjon kan bestå av mozzarella, soltørkede tomater og basilikum. En annen variant kan være en pastasalat med kylling, bacon og crème fraîche. Så du kan altså tilpasse oppskriften etter det du har for hånden, og etter din egen personlige smak.

Pastasalaten er en allsidig rett. Den er perfekt som en lett lunsj, en forfriskende sommerrett, en siderett til grillmaten, eller til og med som en hovedrett. Den kan tilberedes i forveien og fungerer utmerket som restemat. Den er også super å ha med på picnic, i matboksen eller til buffeten.

En god pastasalat balanserer forskjellige teksturer og smaker. Det er viktig å sørge for en god blanding av myke og harde komponenter, søte og syrlige smaker, og forskjellige farger for en tiltalende presentasjon. Pastasalaten kan pyntes med urter som persille, basilikum eller oregano for å gi ekstra smak. Dressingen er også essensiell i en pastasalat. Noen foretrekker en enkel olivenolje- og eddikdressing, mens andre foretrekker kremet hvitløk- eller pestodressing.

Rioja-smaker og andre smaksrike dressinger er en annen populær måte å krydre opp pastasalater. Disse kan inkludere aioli, tzatziki, honning- og sennepsdressing, eller til og med en sterk chili- og limevinaigrette for de modige. Hvis du jobber med pasta med grovere tekstur, som for eksempel fusilli, penne eller fettuccine, fungerer disse utmerket til å absorbere de rike og deilige smakene av dressingen.

Som du ser, er pastasalat mye mer enn bare enkel pasta blandet med salat. Det er en hel verden av smaker, teksturer og opplevelser som venter på å bli oppdaget. Så, neste gang du vurderer å lage en pastasalat, ikke vær redd for å eksperimentere og prøve noe nytt!.