Ingredienser
Nykokt pasta skylles i kaldt vann til den er kjølig Ruccula salat Isberg salat Purre/gressløk Cherrytomater Oliven Fetaost i terninger
Tilberedning
Gjerne hvitløksbrød til.

Mer om Pastasalat sommer

Sommeren byr på mange fantastiske muligheter for kulinariske opplevelser, og en av disse er pastasalaten. Hvis du enda ikke har utforsket dette vidunderlige området av sommermat, er tiden definitivt inne.

Pastasalat er uendelig variabel og tilpasser seg perfekt til de ingrediensene du har tilgjengelig. En ting som ofte kjennetegner sommersesongen er ferske, modne grønnsaker og urter. Disse gir farge og friskhet til pastasalaten og gjenspeiler det frodige sommerlandskapet. Prøv for eksempel å blande inn solmodne cherrytomater, sprø agurk og søte paprika. Friske urter som basilikum, persille og oregano løfter smaken til et nytt nivå.

Kanskje tenker du at pastasalat kun hører til på piknik eller grilling? Da har du en hyggelig overraskelse i vente. Pastasalat er like deilig som en selvstendig lunchrett, en lett middag på varme dager, eller som et tilbehør til sommerens grillet kylling, laks eller biff.

Det er faktisk ingen grenser for hva du kan bruke i en pastasalat. Bytt ut den tradisjonelle pastaen med glutenfrie alternativer eller prøv en helkornvariant for en sunnere vri. For en mer mettende salat kan du tilsette kylling, tunfisk, reker eller tofu. For en søtere variant, prøv å blande inn frukt som eple, pære eller druer. Nøtter og frø gir pastasalaten en deilig konsistens og knasende overraskelse.

Like viktig som selve innholdet i pastasalaten er dressingen. Det er her du virkelig kan sette ditt personlige preg og avgjøre om salaten skal ha en middelhavssmak med olivenolje og sitron, eller kanskje en asiatisk vri med soyasaus og sesamolje? Husk bare at pastasalaten skal være saftig, men ikke drukne i dressing.

Å lage pastasalat er en fornøyelig sommeraktivitet som gir rom for kreativitet. Med alle de ulike kombinasjonene av ingredienser og dressinger vil du merke at det er nesten umulig å bli lei. Så sett i gang med din pastasalat-eventyr i sommer, og la deg forundre og glede over de utallige smaksopplevelsene!.