Margarin til smøring av formen
2 ss olivenolje
1 stor løk finhakket
2 store fedd hvitløk, finhakket
1 bks tomater(400g) hakkes
1 ts maisenamel utrørt i 2 SS vann
12 soltørkede tomater i olje
200 g finhakkede cashewnøtter(kvern/foodprosessor)
1 ss hakket frisk basilikum el. 2 ts tørket
salt og nymalt sort pepper etter smak
250 g dypfryst butterdeig
Varm ovnen til 180 grader. Kle en brødform med
bakepair og smør med margarin
Varm oljen i en kjele ved middels sterk varme, tilsett
løk og hvitløk. Legg på lokk og la surre i 5 min.
Tilsett tomatene og kok uten lokk til væsken nesten er
fordampet, ca.3 min. Ha i maisenamel og vann og la det
koke opp. Ta av kjelen og rør inn de soltørkede
tomatene, (sitronskall evt), cashewnøttene og
basilikum. Smak til med salt og pepper. Ha blandingen
i formen og jevn ut overflaten. Stek i 45-60 min til
midten er fast. ta den ut av ovnen og avkjøl. Hvelv
deretter ut patèen, pakk den inn i
aluminiumsfolie/plastfolie og legg i kjøleskapet.
Varm ovnen til 200 grader. Kjevle ut butterdeigen på
melet underlag til ca 30×30 cm, skjær av den øverste
tredjedelen. Plasser patèen på den minste deigbiten og
legg den største over. Trekke deigen ned over sidene
slik at patèen er helt dekket. press kantene hardt
sammen og fst med vann. Renskjær og stikk damphull i
overflaten. Stek til deigen er sprø og oppblåst, 25-30
min. Servèr med en gang.