Ingredienser
Margarin til smøring av formen 2 ss olivenolje 1 stor løk finhakket 2 store fedd hvitløk, finhakket 1 bks tomater(400g) hakkes 1 ts maisenamel utrørt i 2 SS vann 12 soltørkede tomater i olje 200 g finhakkede cashewnøtter(kvern/foodprosessor) 1 ss hakket frisk basilikum el. 2 ts tørket salt og nymalt sort pepper etter smak 250 g dypfryst butterdeig
Tilberedning
Varm ovnen til 180 grader. Kle en brødform med bakepair og smør med margarin Varm oljen i en kjele ved middels sterk varme, tilsett løk og hvitløk. Legg på lokk og la surre i 5 min. Tilsett tomatene og kok uten lokk til væsken nesten er fordampet, ca.3 min. Ha i maisenamel og vann og la det koke opp. Ta av kjelen og rør inn de soltørkede tomatene, (sitronskall evt), cashewnøttene og basilikum. Smak til med salt og pepper. Ha blandingen i formen og jevn ut overflaten. Stek i 45-60 min til midten er fast. ta den ut av ovnen og avkjøl. Hvelv deretter ut patèen, pakk den inn i aluminiumsfolie/plastfolie og legg i kjøleskapet. Varm ovnen til 200 grader. Kjevle ut butterdeigen på melet underlag til ca 30×30 cm, skjær av den øverste tredjedelen. Plasser patèen på den minste deigbiten og legg den største over. Trekke deigen ned over sidene slik at patèen er helt dekket. press kantene hardt sammen og fst med vann. Renskjær og stikk damphull i overflaten. Stek til deigen er sprø og oppblåst, 25-30 min. Servèr med en gang.

Mer om emnet: Pate en croute med tomat og cashewnøtter

Pate en croute med tomat og cashewnøtter er en kulinarisk opplevelse i seg selv. En fransk inspirert rett med en smakfull vri som innebærer det delikate sprøet av en frisk bakt deig sammen med rikheten av pate og nøttenes knasende tekstur.

Pate en croute, som direkte oversettes til «pate i skorpe», bærer sin opprinnelse fra det franske kjøkken. Retten består tradisjonelt sett av en stor logg av pate, ofte levert i et vakkert mønster, innbakt i en gyllen butterdeig. Selv om dette tradisjonelt sett har vært en vase av kjøttbaseret pate, har det blitt en trend etter hvert som tiden har gått, å bruke annet enn kjøtt til å lage pate. Dette har resultert i en rekke forskjellige versjoner, inkludert vår, spesielle pate en croute med tomat og cashewnøtter.

Tomater og cashewnøtter er en kreativ kombinasjon for denne retten. Cashewnøttene gir retten en ny dimensjon, og gir en knasende tekstur og smak som utfyller pateens rike og kremete smak perfekt. Tomatene, på sin side, gir friskhet og syrlighet som balanserer den rike smaken av cashewpate. Denne unike kombinasjonen gir en kompleks og velbalansert smakspalette som vil tilfredsstille selv de mest kresne gane.

Dette er en virkelig allsidig rett, og den fungerer like godt som forrett eller hovedrett, eller til og med som en del av et tapasbord. Bare sørg for å servere den med en frisk salat for å balansere rettens rikhet. Pate en croute med tomat og cashewnøtter er også en flott måte å imponere gjestene på en middagsfest på, ettersom retten er både velsmakende og visuelt tiltalende.

Selv om det kan virke komplisert å lage pate en croute, trenger det ikke å være det. Nøkkelen er å lage en god smakfull pate og å mestre kunsten å lage deig, som skal være crispy og gyllen. Med litt tålmodighet og praksis kan enhver hjemmekokk lage denne fantastiske retten.

Å utforske nye kombinasjoner og opprette unike retter i kjøkkenet kan være veldig givende. Pate en croute med tomat og cashewnøtter er et perfekt eksempel på dette. Denne retten, med sine komplekse lag av smaker og teksturer, er et sant testament til kulinarisk kreativitet og innovasjon.