Ingredienser

Paibunn:
150 g (3 dl) hvetemel
75 g (5 ss) smør
1 eggeplomme
1 ss fløte
1 ss kaldt vann

Pecannøttfyll:
2 dl brunt sukker
2 dl finhakkede pecannøtter eller valnøtter
1 egg
1 ss smør
1 ts vaniljesukker
litt salt
evt. melis

Tilberedning

Smuldre mel og smør. Ha i fløte, vann og lett vispet egg.

Arbeid deigen lett sammen uten at den blir seig. La deigen stå litt kaldt.

Kjevle ut deigen til en 2 mm tykk leiv. Stikk ut sirkler med en kopp som er noe større enn formene (f.eks. sandkakeformer), og kle formene med deig. Stikk litt med en gaffel i deigen, slik at den ikke hever seg for mye under steking.

Stek paibunnene ved 200°C i 10-12 minutter og avkjøl.

Rør godt sammen alle ingrediensene, og fyll det 3/4 fullt i tartelettene.

Stek ved 180 °C i 20 minutter.

Sikt eventuelt over melis før servering.