Ingredienser
40 g smør 200g hermetiske tomater, most 250 g penne 2 ts olivenolje 500 g rå scampi, skrelt og uten tarm 2 hvitløksfedd, skrelt og lett most 2 ss calvados 2,5 ss matfløte 1 ss hakket persille
Tilberedning
Smelt halvparten av smøret i en forholdsvis liten kjele. Tilsett tomatene når det freser. Smak til med salt og litt pepper. Kok på middels varme i ca 10 min, eller til det har tyknet. Kok pastaen i en stor kjele kokende saltet vann etter instruksen på pakken. Varm i mellomtiden en stor stekepanne på sterk varme. Tilsett olje og resten av smøret. Tilsett scampi og hvitløk når det freser. Skru opp på aller sterkeste varme, og frese scampiene til de er rosa – og undersiden er gylden og sprø her og der. Det er viktig å bruke sterk varme og en god stekepanne slik at scampiene blir raskt stekt og ikke kokt i sin egen væske. Snu dem med kjøkkenpinsett. Dryss de ferdig stekte scampiene med litt salt. Tilsett calvados og stek til den har fordampet. La pastaen renne av, men behold 2,5 dl av kokevannet. Bland tomatsausen med scampien og persillen. (Vi puttet også fløten inn her – da det ikke var beskrevet når den skulle i.) Varm til det bobler så vidt. Tilsett pasta og bland godt sammen. Hvis det virker som det trengs, kan du tilsette litt av kokevannet, slik at sausen dekker pastaen. Serveres straks med nykvernet pepper.

Mer om Penne med scampi, fløte og tomater

Penne med scampi, fløte og tomater er en deilig, kraftig pastarett som har blitt populær på kjøkken over hele verden. Både de saftige scampiene, den kremede sausen og sødmen fra tomatene gjør denne retten til et festmåltid. Populariteten av denne retten kan tilskrives dens enkle tilberedning, unike blanding av smaker og dens evne til å bringe hygge og varme til spisebordet.

Scampi, også kjent som langoustine, er en type skalldyr som minner om en liten hummer. Dens kjøtt er saftig, lett og mildt i smak, noe som gjør det til en ideell ingrediens i mange retter, spesielt i pastaretter. Når det er tilberedt riktig, blir scampien et høydepunkt i retten. For å få frem den beste smaken, bør scampien stekes på høy varme i kort tid, og deretter la den hvile i noen minutter før servering.

På den annen side er fløten og tomatene som brukes i denne retten det som gir det sin rike saus. Enkelte foretrekker å lage en fløtesaus first, hvor fløten kokes ned sammen med hvitløk og krydder for å lage en tykk og kremet saus. Tomatene tilsettes deretter til sausen, enten hele, halverte eller i terninger, avhengig av personlig preferanse. Tomatene gir retten et friskt og søtt element som perfekt balanserer ut den rike fløtesausen og den delikate smaken av scampien.

Det som virkelig gjør Penne med scampi, fløte og tomater til en stjerne på middagsbordet, er kombinasjonen av alle disse ingrediensene i en gaffelbit. Den kremede sausen, de saftige scampiene og de søte tomatene bader alle penne pastaen i en symfoni av smaker. Noen mennesker liker å tilsette litt revet parmesanost på toppen for ekstra smak og tekstur.

Til slutt, det som er flott med denne retten er dens allsidighet. Du kan tilpasse den etter din smak ved å bytte ut scampien med reker, blåskjell eller kylling. Du kan til og med legge til litt chili for en krydret vri, eller mer grønnsaker som spinat eller brokkoli for et sunnere alternativ. Med så mange smaker og ingredienser å leke med, vil Penne med scampi, fløte og tomater alltid ha en plass på middagsbordet. Dette er virkelig en rett for livsnytere!.