Ingredienser

40 g smør
200g hermetiske tomater, most
250 g penne
2 ts olivenolje
500 g rå scampi, skrelt og uten tarm
2 hvitløksfedd, skrelt og lett most
2 ss calvados
2,5 ss matfløte
1 ss hakket persille

Tilberedning

Smelt halvparten av smøret i en forholdsvis liten kjele. Tilsett tomatene når det freser. Smak til med salt og litt pepper. Kok på middels varme i ca 10 min, eller til det har tyknet.

Kok pastaen i en stor kjele kokende saltet vann etter instruksen på pakken. Varm i mellomtiden en stor stekepanne på sterk varme. Tilsett olje og resten av smøret. Tilsett scampi og hvitløk når det freser. Skru opp på aller sterkeste varme, og frese scampiene til de er rosa – og undersiden er gylden og sprø her og der. Det er viktig å bruke sterk varme og en god stekepanne slik at scampiene blir raskt stekt og ikke kokt i sin egen væske. Snu dem med kjøkkenpinsett. Dryss de ferdig stekte scampiene med litt salt. Tilsett calvados og stek til den har fordampet.

La pastaen renne av, men behold 2,5 dl av kokevannet. Bland tomatsausen med scampien og persillen. (Vi puttet også fløten inn her – da det ikke var beskrevet når den skulle i.) Varm til det bobler så vidt. Tilsett pasta og bland godt sammen. Hvis det virker som det trengs, kan du tilsette litt av kokevannet, slik at sausen dekker pastaen. Serveres straks med nykvernet pepper.