2 lange kongekrabbeben
1 ss hel pepper
1 ts salt
24-30 friske blåskjell
1 Laurbærblad
1 hvitløkbåt
1 dl hvitvin
Salsa
1 mango i små terninger
2 tomater, flådd og uten kjerner i små terninger
2 vårløk i tynne skiver
1 finhakket hvitløkbåt
saft av 1 lime
2 ss ekstra virgin olivenolje
1 ss finstrimlet basilikum
salt og pepper
* Start med salsaen. Bland alt og hell limesaft og olivenolje over og smak til med salt og rør inn basilikum.
* Kutt opp kongekrabbebenene like under leddet. Bruk en liten spiss kniv og skjær rundt snittet i begge ender og trekk krabbekjøttet ut av skallet.
* Rist pepperen i tørr stekepannen og knus den i morter. Vend krabbekjøttt i pepper og dryss på salt.
* Pensle grillen godt med olje og stek krabbekjøttet i ca. 1 minutt på hver side. Det skal kjennes litt rått når det tas av grillen. La det hvile noen minutter før servering. Kokt krabbe må bare varmes i ca. 1 minutt.
* Pakk blåskjellene i folie sammen med hvitløk, laurbærblad og hvitvin og damp dem på grill til skjellene åpner seg, ca. 4 minutter.
* Anrett salsa, kongekrabbe og blåskjell i små porsjonsskåler, én av hver til hver person.