Ingredienser
4 hummerklør Skallet av 2 hummerhoder 4 tynne skiver loff 4 sjampinjonger 1/2 eple 1 ss pinjekjerner 10 korn svart pepper 1,5 dl olivenolje 50 g ingefær 4-5 chiliringer 1 knivsodd paprikapulver 1 fedd hvitløk 2-3 cm stangselleri, finhakket Salt og pepper
Tilberedning
Varm mesteparten av oljen i en kjele, og ha i hummerhodene, ingefær, hakket hvitløk og paprikapulver. Knus ingrediensene mest mulig og la alt surre på middels varme i ca 15 minutter. Sil godt, slik at du sitter tilbake med en klar, rødfarget hummerolje. Fjern mesteparten av skallet på klørne. Grovknus pepperet og gni det inn i hummerkjøttet. Surr klørne i hummerolje, ca 2 minutter på hver side. Del soppen i terninger og stek dem gylne sammen med pinjekjerner, eplebiter og hakket stangselleri (brukes som garnityr). Lag sprø toast av loffskivene i en stekepanne med noen dråper olje.

Mer om Pepperstekt hummerklo

Pepperstekt hummerklo er en delikatesse som mange ikke er kjent med, men som absolutt fortjener oppmerksomhet. For havets skatter går langt utover den klassiske fiskesuppen eller stekte torsken. Hummerklo, og særlig den pepperstekte varianten, er en sjømatrett som kombinerer det ypperste av havets delikatesser med et krydret og spennende smaksspekter.

Det er viktig å merke seg at hummerkloen er en av de mest kjøttfulle og smaksrike delene av hummeren. I tillegg er den ofte oversett til fordel for hummerens hale, men de som prøver pepperstekt hummerklo, blir sjelden skuffet. Den mildt søte smaken av hummerkjøttet kombinert med hintet av sterk pepper, gir en uforlignelig smaksopplevelse.

Når man skal tilberede pepperstekt hummerklo, er det viktig å behandle råvaren med respekt. Hummer er en delikatesse som fortjener en viss finesse under tilberedelsen. Man begynner med å dampe klone i kun noen minutter, for deretter å fjerne skallet og utsette det deilige kjøttet for en marinade. Marinaden er ofte en blanding av olivenolje, hvitløk, sitronsaft og selvfølgelig en god mengde grovkvernet pepper. Etter marinering skal hummerkloen stekes på høy varme i kort tid. Den raske og høye varmen fører til at hummerkjøttet får en flott stekeskorpe uten å miste sin saftighet.

Å servere pepperstekt hummerklo kan gjøres på flere måter. Tradisjonelt er det vanlig å servere hummerklon på en seng av friske grønnsaker, gjerne sammen med en frisk sitronskive for å tilføre litt ekstra syrlighet. Noen foretrekker imidlertid å servere hummerkloen i en mer uformell setting, for eksempel i en luksuriøs versjon av den klassiske hamburgeren. Uansett hvordan man velger å servere denne delikatessen, er det klart at den passer godt sammen med et glass hvitvin.

Pepperstekt hummerklo er en kulinarisk nytelse som flere burde oppdage. Etter å ha prøvd det, vil mange få en ny favoritt blant sjømatrettene. Ikke bare er retten velsmakende, men den er også estetisk tiltalende og gir følelsen av luksus. Å behandle seg selv eller sine gjester med pepperstekt hummerklo er definitivt en måte å gjøre et måltid minneverdig.

Kort summert er pepperstekt hummerklo en sjømatrett hvor det søtlige hummerkjøttet får en ekstra dimensjon med smaken av grovkvernet pepper. Denne gourmetretten er både deilig og visuelt tiltalende, noe som gjør den til et flott valg for spesielle anledninger eller for de gangene du bare vil skjemme deg selv eller noen du er glad i, bort med noe ekstraordinært.