4 hummerklør
Skallet av 2 hummerhoder
4 tynne skiver loff
4 sjampinjonger
1/2 eple
1 ss pinjekjerner
10 korn svart pepper
1,5 dl olivenolje
50 g ingefær
4-5 chiliringer
1 knivsodd paprikapulver
1 fedd hvitløk
2-3 cm stangselleri, finhakket
Salt og pepper
Varm mesteparten av oljen i en kjele, og ha i hummerhodene, ingefær, hakket hvitløk og paprikapulver. Knus ingrediensene mest mulig og la alt surre på middels varme i ca 15 minutter. Sil godt, slik at du sitter tilbake med en klar, rødfarget hummerolje.
Fjern mesteparten av skallet på klørne. Grovknus pepperet og gni det inn i hummerkjøttet. Surr klørne i hummerolje, ca 2 minutter på hver side.
Del soppen i terninger og stek dem gylne sammen med pinjekjerner, eplebiter og hakket stangselleri (brukes som garnityr).
Lag sprø toast av loffskivene i en stekepanne med noen dråper olje.