Ingredienser
1 dl persille, hakket 2 hvitløkfedd 2 skiver loff 4 ss smør 1 egg Salt og pepper 600 g torskefilet 4 porsjoner pastaskruer 1 glass tomatsaus 400 g grønnsaker, friske, f.eks. asparges, romanesco, klasetomater 1 sitron Basilikum, frisk til pynt
Tilberedning
Miks sammen persille, hvitløk, loff, smør og egg. Smak til med salt og pepper. Legg fisken i ildfast form med persillemassen oppå. Stek i ovn på 200 °C i ca 20 min. Kok pasta som anvist på pakken. Varm opp tomatsausen og vend i pasta. Kok grønnsaker i saltet vann. Del opp sitronen i båter og servér til. Pynt med friske urter. Det går fint å bruke torskeblokk fra frysedisken, men tin den før du skal bruke den. Da blir tillagingstiden kortere og fisken blir saftigere.

Mer om emnet: Persillebakt torskefilet

Persillebakt torskefilet er en fantastisk tradisjonell norsk rett, perfekt for enhver sjømatelsker. Enkelheten og friskheten i denne retten representerer ideelt norsk kokekunst. I denne artikkelen vil du oppdage nye opplysninger om hvordan denne retten blir tilberedt, hva den kan serveres med og hvorfor den er så populær i Norge.

Tilberedningen av Persillebakt torskefilet er relativt enkelt, men det krever allikevel en presis hånd og oppmerksomhet på detaljer. Først preges torskefiletene med salt og pepper, deretter plasseres de i en ildfast form. En blanding av finhakket persille og sitronsaft sprer seg over fisken for å gi den et friske og syrlige hint. Retten skal deretter bakes i ovnen ved middels varme til fisken er gjennomstekt, men fortsatt fuktig og flaky. En viktig detalj er å alltid bruke fersk persille. Tørket persille vil ikke gi den samme levende smaken og kan gi retten et litt tørt utseende.

Den allsidige naturen til Persillebakt torskefilet gjør det mulig å servere det med et bredt spekter av sideretter. Noen foretrekker å nyte sin fisken rett fra ovnen med noen få sitronskiver på toppen for et ekstra syrlighet. Andre velger å servere det med blandede grønnsaker, en frisk salat, eller en side av poteter – enten det er kokte, stekte eller som potetmos. En velbalansert marinert agurksalat kan også være et bemerkelsesverdig tilskudd til denne retten.

Hvorfor er Persillebakt torskefilet så populær i Norge? Torsken er ofte kjent som «havets kylling» for sin milde, men tiltalende smak og evne til å ta på seg smaker den tilberedes med. I tillegg til dette, er torsken altetende og har en rask vekstrate. Dette gjør det til en bærekraftig kilde til proteiner i det norske dietten. Også, det enkle og rustikke ved retten gjør den til en stor hit. Det er ingen prangende tilberedningsmetoder eller eksotiske ingredienser involvert. Det handler bare om å la kvaliteten på de få, men nøye utvalgte komponentene, skinne igjennom.

Totalt sett, Persillebakt torskefilet er en rett som gjenspeiler det norske kjøkkenets kjærlighet til havet og dens friske ingredienser. Om du er en innfødt norsk eller bare på besøk, er persillebakt torskefilet et must å prøve!

Så, neste gang du er i Norge eller om du ønsker å prøve deg på norsk mat hjemme, husk å gi Persillebakt torskefilet en sjanse. Du vil ikke bli skuffet!.