2 kg piggvar
300 g mandelpotet
70 g smør
1 brokkoli
1 sjalottløk
2 dl rødvin
3 l okse- eller kalvekraft
Salt og pepper
Flå/skjær av piggvarskinnet og skjær kjøttet i
koteletter, 34 cm tykke.
Stek fisken på begge sider i litt olje, ca 5 minutter
på hver side.
Finhakk sjalottløken og fres den myk med smør i en
kjele. Tilsett rødvin og kok den inn til det halve.
Ha i kraft og kok sausen inn til 45 dl. Smak til med salt
og pepper. Sil sausen og rør inn 1 ss smør før servering.
Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann.
Mos potetene og rør inn nesten alt smøret og noen
ss vann (puréen skal være litt flytende).
Kok brokkolibuketter i lettsaltet vann.
Sil av vannet og kjør brokkolien i stavmikser med
1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
Anretning:
34 ss potetpuré legges på tallerkenen med 2 ss brokkolipuré på toppen. Pynt gjerne med urter.
Fisken legges ved siden av med noen ss saus over.