2 eggehviter
120 gram sukker
1-2 dl fløte
2 ss sjokoladepulver
4 ss frosne, søte jordbær
iskrem
Framgangsmåten er som over: Reingjør bolle og visp grundig. Hvis det er rester av fett, vil det være vanskelig å få pisket eggehvitene luftige nok. Derfor er det også viktig at det ikke er eggeplomme sammen med hviten.
Ha eggehvite og 1/3 av sukkeret i bollen og pisk til du har en myk, hvit krem. Vend i resten av sukkeret og pisk videre til du har en stiv krem. Når du tror den er ferdig, kan det være lurt å vispe i fem minutter til, for den må virkelig være stiv og luftig.
Porsjoner kremen i små hatter i en langpanne med smurt bakepapir.
Stek ved 120 grader på nederste rille i ovnen. Hvis du har varmluftsovn, kan du ha mye lavere temperatur, 80-90 grader. Marengsen er best når den er sprø og luftig ytterst og fortsatt litt klissete inni. Det tar som regel rundt 50 minutter, litt avhengig av ovnen din.
Visp fløten til stiv krem. Fordel kremen på to boller. Del den i to. Bland sjokoladepulver i den ene, mos jordbærene og bland med den andre halvdelen krem. Klæsj sammen krem og marengs og server.