Ingredienser

25 g gjær
3 dl lunkent vann
2 spsk. honning
1 tsk. salt
1 egg
2 spsk. olje
500 g mel
Fyll:
Pensles med blanding av:
1 dl yougurt naturel
1 stk. egg
1 spsk. olje

Tilberedning

Putt gjær, vann, honning, salt, egg og olje i en skål og rør med håndmikser .Tilsett det meste av melet.

Dekk deigen til og lad den hæve i 30 minutter.

Slå deigen ned og del den i 4 stk. der formes til flate brød, runde ca. 1 cm
tykke.

Legg brødene på bakepapir og lad dem hæve i 10 minutter.

Pisk yoghurt, egg og olje sammen. Trykk med fingerspissere 10-12 fordypninger
i hvert brød og fordel eggemassen på brødene med pensel.

Drys med Jomfru i det grønne (sorte blomsterfrø, kan kjøpes i
innvandrerbutikker)

Sett platen i kald ovn på midterste ribbe. 225° i 20 minutter. I en varmluftsovn skal den være 200°.