Pizza Margerita

Ingredienser
Gjærdeig: 1/2 Pk Gjær 1,5 dl Vann(lunket) 1 krm Salt (krm: Kryddermål) Ca 4 dl hvetemel. Fyll: 1/2 Boks tomatpurre Ca 200g Mozarella 1 ss Olivenolje 2 ss Krydder.
Tilberedning
Sett ovnen på 225c Gjærdeig: 1. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over lunket vann og rør ut gjæren. 2. Tillsett olje, salt og hvetemel og elt deigen godt til den blir jevn go smideig. 3. Dekk til bakebollen meg plast og la deigen heve til ca dobbel størelse.. Ca 30 min 4. Ta digen ut på et melet bord og kjevle ut deigen til en rud og fin pizzabunn.Ca 30 diameter. Fyll: 5. Fordel tomatpurren utover pizzaen 6. dekk pizzaen med mozarella og hell over 1 ss olivenolje og Krydder. 7. Stek pizzaen midt i ovnen i ca 15-20 min. Serveres varm.

Mer om Pizza Margerita

Pizza Margherita er uten tvil en av de mest ikoniske pizzaene i verden. Oppkalt etter dronning Margherita av Italia, har denne enkle men smakfulle pizzaen fortjent sin plass i hjertene til pizzaentusiaster over hele verden. Men det er mer om pizzahistorien som mange kanskje ikke vet.

Opphavet til Pizza Margherita er anekdotisk og går tilbake til 1889. Lokal overlevering sier at Raffaele Esposito, kokken kjent for å ha skapt den, lagde den for å ære det italienske monarkiet under et besøk av dronning Margherita. Fargene på pizzaen ble nøye utvalgt for å representere det italienske flagget: rød tomat, hvit mozzarella og grønn basilikum. Selv om dette er en romantisk fortelling, er det lite bevis for å støtte det historisk, og noen hevder at Pizza Margherita har røtter lengre tilbake i Napolitansk matkultur.

Denne minimalistiske pizzaen skiller seg ut fra sine jevnaldrende med sin fokus på få, men høykvalitets ingredienser. For en ekte Pizza Margherita er tomatsausen laget av San Marzano-tomater, en type plommetomater som gir pizzaen sin karakteristiske smak. Osten som benyttes, er vanligvis frisk mozzarella – enten mozzarella di bufala, laget av melk fra vannbøffel, eller fior di latte, laget av kyr. Frisk basilikum gir den siste subtile smaken som løfter hele opplevelsen til et nytt nivå.

Ikke bare er smaken essensiell, men også måten den lages på har stor betydning i autentisiteten til Pizza Margherita. I henhold til tradisjonell metode, blir bunnen kjevlet ut for hånd for å bevare teksturen og luftigheten i deigen. Pizzaen blir deretter stekt i en vedfyrt ovn ved svært høy temperatur i bare noen få minutter. Dette gir den den sprø bunnen og boblende toppen som den er berømt for.

Til tross for sin enkelhet, har Pizza Margherita gjort betydelige innvirkninger på matverdenen. Den er et symbol på italiensk identitet, og har bidratt til å definere pizza som vi kjenner den i dag. Uansett hva som er sanne historien bak Pizza Margherita, er en ting sikkert: denne deilige og enkle pizzaen har en spesiell plass i matkultur over hele verden.

Legg igjen en kommentar