Ingredienser
Gjærdeig:
1/2 Pk Gjær
1,5 dl Vann(lunket)
1 krm Salt (krm: Kryddermål)
Ca 4 dl hvetemel.
Fyll:
1/2 Boks tomatpurre
Ca 200g Mozarella
1 ss Olivenolje
2 ss Krydder.
Tilberedning
Sett ovnen på 225c
Gjærdeig:
1. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over lunket vann og rør ut gjæren.
2. Tillsett olje, salt og hvetemel og elt deigen godt til den blir jevn go smideig.
3. Dekk til bakebollen meg plast og la deigen heve til ca dobbel størelse.. Ca 30 min
4. Ta digen ut på et melet bord og kjevle ut deigen til en rud og fin pizzabunn.Ca 30 diameter.
Fyll:
5. Fordel tomatpurren utover pizzaen
6. dekk pizzaen med mozarella og hell over 1 ss olivenolje og Krydder.
7. Stek pizzaen midt i ovnen i ca 15-20 min.
Serveres varm.