Ingredienser
Deig: Hvetemel tørrgjær lunkent vann mer olivenolje enn man kanskje tror Fyll: Pizzasaus (Her kan man bare bruke det man selv vil. Syns det er greit å bruke tomatpure, vann, litt sukker, basilikum, oregano, salt, pepper, en dæsj tacosaus og en dæsj chilisaus) Rødløk Champignon Grønn paprika ananas jalapenos artisjokkhjerter (i biter seff..) fetaost Cherrytomat
Tilberedning
Champignonen og paprikaen bruker jeg å marinere en stund før jeg har de på. Kan enten kjøpe ferdig marinade i butikken, eller lage noe selv. En dæsj liquid smoke smaker som regel alltid bra. Alt det andre legges bare på i ønsket mengde, og toppes med cheddar og mozarella. Soppen og paprikaen legges på toppen så det blir stekt litt.

Mer om Pizza vegetar

«Pizza Vegetar» er et begrep som brukes for å beskrive pizzaer uten kjøtt, men med en overflod av ferske, fargerike grønnsaker. Til tross for den populære troen om at vegetarpizza kan være kjedelig, presenterer de et stort antall muligheter for kulinarisk kreativitet og variasjon.

Grunnlaget for en pizza vegetar er naturligvis deigen. Mange vil bli overrasket over å oppdage at deigene kommer i så mange varianter, fra klassisk hvitt, fullkorn og til og med glutenfrie alternativer. Dette gir et solid fundament for et utall vegetariske toppings.

Så, hva legger man på en pizza vegetar? Det vanligste er selvfølgelig tomatsaus og ost, som er utgangspunktet for de fleste pizzaer. Men når det gjelder grønnsaker, er mulighetene virkelig uendelige. Du kan legge til paprika, løk, sjampinjong, hvitløk, tomater, spinat, oliven, artisjokk, aubergine, courgette, brokkoli, ruccola og så mye mer. Det er også verdt å nevne at mange vegetarpizzaer ikke er begrenset til bare grønnsaker, men kan også inkludere andre ingredienser som nøtter, frukt eller ostetyper utover mozzarella.

En annen interessant variant av vegetarpizza er veganerpizza, som utelater alle animalske produkter. I stedet for tradisjonell ost, kan veganerpizzaer bruke vegansk ost eller andre kreative alternativer som ernæringsgjær, hummus eller cashewkrem.

Til slutt bør vi også nevne helsefordelene ved å velge pizza vegetar. Uten animalsk fett og med et høyere innhold av fiber og næringsstoffer som finnes i grønnsaker, blir en vegetarpizza en lettere, mer næringsrik måltid. Hvis vi legger til det faktum at de fleste grønnsakene beholder sine egenskaper når de er kort tid bakt, kan vi si at vi får en pizza som er like næringsrik som en stor salat.

Sammenfattende kan det sies at pizza vegetar gir elegante, fargerike og smakfulle alternativer til tradisjonell pizza. Med en rekke ingredienser og kombinasjoner er pizza vegetar en innovativ og appetittvekkende måte å nyte pizza på, samtidig som man bevarer et sunt og balansert kosthold.