Ingredienser
Et stort egg piskes 1 dl olje 4 – 5 dl hvetemel litt grovmel 1 ts salt melk eller vann 1 pk tørrgjør.
Tilberedning
Stekes på ca 200 grader ti til femten minutter.

Mer om Pizzabunn

En pizzabunn danner grunnlaget for all pizza og utgjør den delen som binder alle de utsøkte ingrediensene sammen. I Italia, pizzaens opprinnelsesland, finnes det flere typer pizzabunner. Fra tynn versions i Napoli til en tykkere variant i Roma. Selv om de fleste forbinder pizzabunn med hvetemel, er det faktisk mange andre alternativer for de som ønsker å prøve noe nytt eller har spesielle diettbehov.

En variasjon som har vunnet popularitet de siste årene er pizzabunn laget av fullkornsmel. Denne bunnen er rik på fiber og gir en mer tilfredsstillende og matende opplevelse enn tradisjonell hvetebunn. Noen velger også å lage pizzabunn med mandelmel eller kokosmel for en lavkarboversjon. En annen alternativ matform er pizzabunn laget av blomkål, som har vært en hit blant de som følger paleo eller ketodietter.

For de med glutenintoleranse eller cøliaki, er det gode nyheter. Det finnes nå mange glutenfrie pizzabunner på markedet. Disse er oftest laget av en blanding av rismel, potetstivelse og tapioka. Selv om teksturen kan være litt annerledes enn tradisjonell pizzabunn, har mange funnet disse alternativene både velsmakende og lett å jobbe med. Silkebønner og kikerter er også brukt til å lage glutenfrie bunnene.

I tillegg til ulike typer mel, har forskjellige metoder for forberedelse også stor innvirkning på pizzabunnens karakter og smak. Noen foretrekker en rask, enkel framgangsmåte som innebærer gjæring på bare noen få timer, mens andre sverger til en lang, sakte fermenteringsprosess som kan vare så lenge som 48 timer. Denne metoden resulterer i en bunke med større smaksdybde og tekstur.

Uansett hvilken type pizzabunn du velger, er hemmeligheten til en god pizza i stor grad suksessen med bunnen. Metoden for tilberedning, type mel og til og med ovnstemperaturen kan alle påvirke den endelige smaken. Med litt prøving og testing kan du finne din perfekte pizzabunn. Den er verdt innsatsen; det er tross alt pizza vi snakker om – en av verdens mest elskede måltider. Lage din egen pizzabunn hjemme kan åpne en verden av utallige smakskombinasjoner. Man kan leke seg med forskjellige ingredienser, og oppleve nye nyanser av smaker på pizzaene.