Ingredienser

4 kg. victoriaplommer uten sten fra fryseren.
En pose fra fryseren (ca. trekvart kg?) junisøtmispel (for pektin + farge)
Et par never svartsurbær fra fryseren (for smak + farge)
fruktkjøttet av en halv sitron
500 gr. fructose
et syrlig eple

Tilberedning

koke dette her og helle i et klede som henger over en bolle og la saften fra bærene / frukten sakte renne ned.

litt sitronsaft (etter smak)
1 kg. fruktose
1 flaske certo flytende (pektin)
4 poser certo syltepulver
1 ts. c-vit
2 ts. atamon pulver

Ha i litt sitronsaft + nesten 1 kg. fruktose, kokte opp saften, la fosskoke litt, ha deretter i 1 flaske certo flytende, la fosskoke ett minutt mens du rører hele tiden, ta av plata og ha i resten av fruktosen blandet med alt pulver, rør lenge til det blir oppløst.