Ingredienser

500 g rødbeter, med blader hvis mulig
1 liter kyllingkraft
1 skrelt kyllingagurk
6 vårløk
6 reddiker
1 sylteagurk
saft av 1/2 sitron
4 dl rømme
litt sukker
salt
pepper
3 ss hakket frisk dill
harrdkokte egg, delt i fire
rømme
dill

Tilberedning

Vask rødbetene og bladene godt. Pass på at skallet holdes helt. Kok rødbetene og bladene møre i kyllingkraften. Ta opp betene. Avkjøl kraften.

Skrell rødbetene. Hakk rødbeter og blader grovt. Hakk rødbeter, blader, vårløk, reddiker og sylteagurk til mos i hurtigmikser.

Tilsett ca 9 dl av kraften som betene ble kokt i. Press alt gjennom en sikt. La blandingen bli helt avkjølt.

Tilsett rømme når blandingen er kald. Smak til med sukker hvis nødvendig. Tilsett salt og pepper. Tilsett hakket dill.

La suppen stå kaldt i noen timer, helst natten over.

Øs opp suppen og pynt hver bolle med eggebåter, litt rømme og en dillkvist.