1 kg grytekjøtt av storfe med ben uten overflødig fett
1 ts salt
1 krydderbukett
6 knuste svarte pepperkorn
1 uskrelt løk med 4 nellik stukket i
1 knust hvitløkfedd
3 gulrøtter skåret i små biter
2 selleristilker i skiver
3 purrer, renskåret, renset og skåret i skiver
500 g poteter, renset og skåret i terninger
3 ss finhakket frisk persille til pynt
Pot-au-Feu omtales ofte som Frankrikes nasjonalsuppe. Franskmennene behandler den som en hovedrett og serverer vanligvis kjøttet for seg, men det er ingen faste regler for hvordan du lager denne solide retten.
I denne oppskriften er pot-au-feu snarere en suppe enn en hovedrett.
Ha kjøtt og ben i en stor kjele og dekk med kaldt vann. Tilsett salt, kok opp og skum av.
Skru ned varmen og tilsett krydderbukett, pepperkorn, løk med nellik og hvitløk. La det småkoke med lokket delvis på i ca 2 1/2 time eller til kjøttet er nesten ferdigkokt. Skum av iblant ved behov. Kontroller om vannet koker for mye inn og tilknytt evt. mer vann.
Ta opp og kast bena, krydderbuketten og løken. Tilsett grønnsakene og la det småkoke i enda 1 time. Ta opp kjøttet, skjær det i biter og legg det tilbake i suppen. Server den i store, varme suppetallerkener. Dryss rikelig med persille over.