Ingredienser
ca 3 ss hakket basilikum noen skjeer smeltet smør (vi bruker flytende) sesamfrø etter smak saltflak
Tilberedning
Del poteter i passende biter, og kok ca 5 minutter. Bland potetene inn i sesamfrø/smør/basilikumblandingen. Bland i litt salt, og ha evt litt ekstra sesamfrø over til slutt. Ha potetene i en ildfast form, og stek i ovnen i ca 10-15 minutter. Kan evt grilles litt for å få ”farge”.

Mer om Poteter med sesamfrø og basilikum

Å tilberede poteter med sesamfrø og basilikum er en fantastisk måte å gi nytt liv til en tradisjonell grønnsak. Poteter er en fantastisk kilde til energi, vitaminer og mineraler, mens sesamfrø og basilikum legger til en unik smak og ekstra ernæringsmessige fordeler.

Sesamfrø er små, men de kommer store på næringsstoffer. De inneholder en stor mengde sunt fett, protein, kostfiber, forskjellige vitaminer og mineraler som kalsium, jern, magnesium og fosfor, noe som gjør dem til et utmerket tilskudd til det allerede næringsrike potetmåltidet. I tillegg er sesamfrø kjent for å være rike på antioksidanter, som er viktige for å bekjempe frie radikaler og beskytte kroppen mot oksidativt stress.

Basilikum er en av de mest populære urtene over hele verden, kjent for sin karakteristiske aroma og smak. Det brukes ofte i italiensk matlaging, spesielt i retter som pesto. Imidlertid legger noen få basilikumblader også et friskt og aromatisk preg på poteter. Samtidig er basilikum rik på vitamin K, som er nødvendig for blodkoagulasjon og sunn beinvekst. Også, som sesamfrø, er det kjent for sine antioksidantegenskaper.

Å tilberede poteter med sesamfrø og basilikum er en ganske enkel prosess. Velg først dine favorittpoteter. Enten det er søtpoteter for et sunnere alternativ, eller deilige røde poteter, vil ethvert valg gjøre. Deretter tilsett sesamfrøene og frisk basilikum til potetene og stek dem til de er perfekt krydret og klare til servering.

Paul Bocuse, en berømt fransk kokk, sa en gang: «Det er ikke kokken, det er ingrediensene som lager et godt måltid.» Neste gang du lager poteter, prøv å legge til sesamfrø og basilikum. Du vil bli overrasket over hvor lett det er å gi en tradisjonell rett litt ekstra smak og næringsverdi.