Ingredienser
4 porsjoner 8-10 poteter 1 boks skinke 4-5 ss. sennep 4-5 dl revet ost salt og pepper 3-4 dl. husholdningsfløte eller fløte/ melk blanding 1 ts. salt ½ -1 ts. pepper
Tilberedning
1) Skrell potetene og skjær dem i skiver, bruk gjerne foodprocessor. 2) Smør sennep på skinkeskivene. 3) Legg skinke, poteter og ost lagvis i en smurt ildfast form. Legg poteter og ost øverst. Strø salt og pepper mellom lagene. 4) Bland sammen fløte, salt og pepper, og hell fløten i formen. 5) Stek retten midt i ovnen ved 200-225 grader i ca. 50 minutter. 6) Server gratengen. 7) Server gjerne med baguette og grønn salat.

Mer om Potetfristelse med skinke

Potetfristelse med skinke er en elsket klassiker på norske middagsbord. Denne retten kombinerer de rike smakene av poteter, skinke og saus til en deilig og mettende måltid. Det er visse hemmeligheter og teknikker man kan bruke for å forbedre opplevelsen.

For det første, bruk gode ingredienser. Potetfristelse med skinke er i utgangspunktet en enkel rett som lar de primære ingrediensene skinne gjennom. Hold deg til gode kvalitetsprodukter – velg en fin røkt skinke for en dyp, rik smak og bruk for eksempel mandelpoteter til selve fristelsen. Mandelpoteter har en fantastisk smak som passer perfekt med skinke.

Når det kommer til å lage retten, skal potetene være tynne skiver. Dette sikrer at de blir møre under stekingen, og hjelper også med å blande smaken av poteter og skinke. En matprosessor med tynn skiveinnstilling kan være en stor hjelp her, men hvis du ikke har en, kan en skarp kniv også gjøre jobben. Ha også i mente at potetene skal koke i fløte, og at tiden avhenger av tykkelsen på potetskivene.

For å få en perfekt potetfristelse med skinke, er det også viktig med riktig steketemperatur og tid. En god tommelfingerregel er å forvarme ovnen til 180 grader, og deretter steke potetfristelsen i omtrent 45 minutter, eller til potetene er møre og toppen er gyllen og sprø. Du bør imidlertid alltid sjekke underveis, da steketiden kan variere litt avhengig av ovnen din.

Å lage retten kan også være en fin anledning til å eksperimentere med ulike smaker. Selv om potetfristelse med skinke er en klassisk oppskrift, er det ingenting i veien for å tilsette ekstra ingredienser for å forbedre tekstur og smak. Du kan for eksempel tilsette litt revet ost på toppen for en ekstra smaksdimensjon, eller litt hvitløk i sausen for en liten ekstra kick.

Til slutt, husk at potetfristelse med skinke er en velsmakende, men ganske rik rett. Det kan være lurt å ha et lett og friskt tilbehør til, for å balansere måltidet. En enkel grønn salat, stekt brokkoli, eller til og med litt surkål kan være gode alternativer. Nyt måltidet!.