8-10 poteter, ca. 800 g
600 g rødspettefilet
1 ts salt
1 kryddermål malt hvit pepper
1 purreløk
4 tomater
2 dl vann
1 ss olivenolje
20 grønne oliven
Skrell og skjær potetene i båter. Kok potetbåtene myke i lettsaltet vann. Legg rødspettefiletene på en skjærefjøl og krydre dem med salt og malt hvit pepper. Skyll, rengjør og skjær purren i tynne strimler. Fordel purrestrimlene på filetene og brett dem sammen. Legg rødspetten i en traktørpanne. Skyll og skjær tomatene i skiver. Legg tomatskivene på fisken og hell på vann. Drypp over olivenolje. La det koke under lokk i ca. 5 min. Del olivenene i skiver og strø dem over fisk og tomater. La potetene renne av.
Server fisken med potetbåter, brød og gjerne en klatt rømme smaksatt med presset hvitløk.