Ingredienser

Tertedeig:
250 g hvetemel
250 g usaltet smør eller margarin
1 dl kaldt vann
1 ts eddik
1/2 ts salt

Eggefyll:
2 egg
3 eggeplommer
1 spiseskje olivenolje
Salt og pepper

Fyll:
100 g bacon
en bit purre
70-100 g revet Gruyère eller sveitserost

Tilberedning

Smuldre smøret i hvetemelet og salt, tilsett litt mer enn 1dl kaldt vann og eddik. Deigen skal være smuldrete men hvis den blir uformelig tilsett litt mer kaldt vann.
Trykk deigen i en paiform. Stikk 8-10 hull i bånn med en gaffel, plasser bakepapir oppå og fyll etterpå med tørkede ertere eller lignende for at terten ikke eser altfor mye når den forstekes i 200 grader midt i ovnen i 5-8 min.

I mellomtiden kan du steke bacon sprøtt og lage eggfyllet: visp alle ingredienser i eggfyllet godt.

Når Tertedeigen er forstekt, strø bacon, purre og halvparten av den revne osten i. Den andre halvparten kan du til sette eggfyllet. Hell så eggfyllet over paien. (for all del ta bort bakepapiret og ertene !!) Stek i ovn 190 g i 12-15 min. Den er gyllen når den er ferdig.