Ingredienser

3 store ts Red Thai Curry Paste
2 bunter lange thai bønner
2 ts shrimp paste
2 ss kokosmelk
1 ½ – 2 løk
2 ss soyaolje
400 kyllingfilet i biter (100 g per pers)
2 ss Soya bean sauce
1 ts sodium glutamat
2 ss sukker
1 ¼ boks kokosnøttmelk
10 stk limeblader
1 rød paprika eller en stor rød chili
1 ss soya sauce

Tilberedning

Serveres med ris ved siden av.

Dersom basmatiris brukes, rengjør risen ved å skylle den i kaldt vann 2 ganger. Jasminris trengs ikke vaskes. Til risen skal det være vann over risen i kjelen opp til første leddet på en pekefinger.
Kok risen i 20 minutter, men sett ned varmen når det begynner å koke.

Hakk løk i store biter.
Del thaibønner i ca. 4 cm store biter
Bland sammen 2ss kokosnøttmelk med curry paste og shrimp paste.
”Mos/knus” hvitløk med morter.
Ha soyaolje, hvitløk og kylling i wok. (Tips: ha raskt i kyllingen, så brenner ikke hvitløken.) Stek kyllingen til den er gyllen. Ha i currypasteblandingen.
Ha i løk og bønner.
Ha i soya bean sauce, glutamat og sukker.
Ha i kokosnøttmelk og la dette surre mens du gjør følgende:
Rull limebladene sammen og kutt dem i små strimmelbiter.
Del paprika i biter. (Eller chili dersom man ønsker en sterkere rett.)
Ha i de delte limebladene.
Smak til med soya bean sauce, sukker og glutamat etter smak.