Ingredienser
2 stykker sprengt torskefilet, med skinn 2 rødbeter, skrelt og skåret i små biter 1/2 glass hvitvin 2 ts finhakket estragon, pluss mer 50 gram bacon 2 ss kapers, godt skylt 1-2 ss smør 1-2 ss sitronsaft Salt og pepper
Tilberedning
Legg torsken i kaldt vann med isbiter i 15-20 minutter. Har du ikke fått tak i lettsaltet torsk, kan du salte den selv ved å ha den i isvann med 50 gram salt per liter vann og la den stå i minst 1 time.Ha rødbete og hvitvin i dyp stekepanne eller ei gryte stor nok til å få plass til fisken. Kok i 10 minutter. Ha i estragon, smak til med pepper. Ha i fisken med kjøttsida ned, sett på lokket og la dampe i 10-12 minutter. Det er viktig at du har noe til å løfte opp fisken med uten at den går i stykker. Stek bacon i ei stekepanne til det er sprøtt. Ha i kapers, sitronsaft og smør.Løft fisken over på tallerkenene. Smak rødbeten til med salt og pepper, og løft så mye du vil ha av den over til fisken. Ha over bacon- og kapersblandingen, og pynt gjerne med litt mer estragon.

Mer om emnet: Rødbetetorsk med bacon og kapers

Rødbetetorsk med bacon og kapers er en nydelig klassisk blanding av naturlige ingredienser som utgjør en unik matopplevelse. Dette er en skandinavisk rett som vil friste den mest kresne gane. Selv om det kan se komplekst ut ved første øyekast, er det faktisk relativt enkelt å lage hjemme. Å lage denne retten er også en flott måte å introdusere de unike smakene fra Norge til venner og familie.

Rødbetetorsk med bacon og kapers kombinerer de søte og jordnære smakene fra rødbeter, den rike saltiness av baconet, og den skarpe syren fra kapers. Disse smakene går utrolig godt sammen og skaper en balansert tallerken med forskjellige teksturer og smaker. Rødbetene blir ofte marinert i en blanding av eddik og sukker før steking for å gi dem en søt og syrlig smak, mens baconet stekes sprøtt for å gi en avveksling i teksturen.

En av nøkkelen til en vellykket rødbetetorsk med bacon og kapers er å velge riktig type fisk. Torsk er en populær mulighet på grunn av sin milde, delikate smak og faste tekstur. Imidlertid kan også andre hvite fiskearter brukes, som for eksempel hyse eller piggvar. Uansett hvilken fisk du velger, er det viktig å sørge for at den er fersk og av god kvalitet.

Når du lager rødbetetorsk med bacon og kapers er det en god idé å servere retten med en enkel siderett. Kålsalat er en god mulighet, eller kanskje en frisk potetsalat. En lett hvitløksbrød vil også være et fint tillegg. Vinelskere bør vurdere å pare retten med en sprudlende hvitvin for å fremheve de komplekse smakene.

Rødbetetorsk med bacon og kapers er ikke bare et velsmakende måltid, det er også et sunnere alternativ til mange tradisjonelle retter. Rødbeter er høye i fiber og lav på fett, og er også en god kilde til mange essensielle vitaminer og mineraler. Torsk er et magert protein som er høyt i Omega-3 fettsyrer, og bacon gir viktig protein og fett.

Samlet sett er rødbetetorsk med bacon og kapers en rett som er enkel å forberede og servere, men som gjør det mulig å imponere med en sofistikert blanding av smaker og teksturer. Denne retten er en flott måte å bringe et snev av skandinavisk mat inn i ethvert kjøkken.