Ingredienser

800 g rødbeter
1 løk
2 fedd hvitløk
2 sitrongress
1-3 røde chili
5 dl kalvekraft
2-3 dl kokosfløte
1 lime
koriander
olje, helst solsikkeolje

Tilberedning

Rens rødbetene og skjær dem i terninger. Rens løken og skjær i skiver. Skjær chili i skiver. Knus hvitløk. Rens sitrongress, knus med baksiden av en kniv og skjær dem i skiver. Skjær av litt av limeskallet og skjær det i tynne strimler.

Stek løken i en gryte eller dyp stekepanne på lav varme i litt olje sammen med hvitløk, sitrongress og mesteparten av chilien. La løken bli myk, men ikke brun. Ha i rødbetene, kraften, limeskallet og litt av kokosfløten og la det koke til rødbetene er myke, ca 20-25 min. Ha i resten av kokosfløten, og smak til om det trengs mer chili for å gi den litt styrke. Press over saften av limen og la koke i fem minutter til.

Hell suppen i en kjøkkenmaskin og kjør inntil suppen er en myk masse. Hakk koriander. Hell suppen i tallerkner og strø over koriander og eventuelt sukkererter eller krutonger.