Ingredienser

4 rødspetter à 400-500 g
Olivenolje
2 sitroner.
2 ss kapers
Bladpersille el. basilikum.

50-70 g fersk parmesan
Pasta, f.eks. tagliatelle.
1 håndfull hele oliven
Salt
Pepper.

Tilberedning

Rens spettene; skjær av hodet på skrå nedover mot rognposen (rødspetter er ikke symmetriske). Klipp av finnene rundt. Du må ikke finne på å prøve å filetere liten rødspette; det krever masse trening og det blir ingenting igjen. Tørk fisken godt med kjøkkenpapir, pensle den med olje og strø på salt og pepper. Legg den på glovarm grill eller grillpanne. Fisken må få ligge til den løsner fra grillen. Ikke få panikk. Test den med å løfte forsiktig med en stekespade i halestykket. Løsner den, kan du fortsette. I verste fall kan man løfte av hele grillristen og vippe fisken over på et brett eller en tallerken. Grill begge sider, 10 min på en side og 3-4 min på den andre, avhengig av varmen og tykkelsen.
Kok pasta som på pakken, la renne av og rør inn olivenolje og nymalt svart pepper. Anrett fisken på pastaen, strø kapers over og pynt med krydderurter og tynt høvlet parmesan. Olivenene kan man enten legge på tallerknene eller servere i en skål ved siden av.