Ingredienser
1,5 kg rabarbra 1,5 kg frosne jordbær 1,5 kg sukker 1,5 pose Certo
Tilberedning
Kok opp rabarbra og jordbær noen minutter, skum av. Bruk f.eks en potetmoser til å mose frukten, så det blir en jevn blanding. Ha i sukker blandet med Certo. Ha på varme glass og sett dem opp-ned til de er kalde.

Mer om emnet: Rabarbra og jordbærsyltetøy

Rabarbra og jordbærsyltetøy er en klassisk kombinasjon som smaker fortreffelig både på brødskiven og som tilbehør til ulike desserter. Denne unike blandingen byr på en balansert sødme fra jordbær og en litt syrlig smak fra rabarbra som tilsammen gir en forfriskende opplevelse for ganen. Selv om mange mennesker setter pris på denne herlige blandingen, er det overraskende få som vet hvor raskt og enkelt det er å lage syltetøyet hjemme.

Det første som er viktig å merke seg, er at både rabarbra og jordbær liker kjølig klima med jevn nedbør, noe som gjør Norge til det ideelle stedet å dyrke disse plantene. Rabarbra blir høstet på våren, mens de beste norske jordbærene blir høstet om sommeren. Mange nyter smaken av disse norske delikatessene hver for seg, men når de kombineres i et syltetøy, skapes en harmoni av smaker som er vanskelig å motstå.

For å lage rabarbra og jordbærsyltetøy trenger man normalt bare fire ingredienser; rabarbra, jordbær, sukker og vanilje. Første steg er å renge og kutt opp fruktene. Deretter koker man dem sammen med sukker og vanilje på middels varme. Etter en halvtime har man laget et herlig syltetøy med en balansert smak av søtt og syrlig. Det er viktig å merke seg at forholdet mellom sukker og frukt kan variere basert på personlig preferanse. Noen foretrekker et søtere syltetøy, mens andre liker at rabarbraens naturlige syrlighet balanserer sukkeret.

Næringseksperter hevder også at rabarbra og jordbærsyltetøy er mer enn bare en godbit. Begge ingrediensene er kjent for sin høye næringsverdi. Rabarbra er kjent for sin høye fiber- og vitamin K-innhold, samt mange andre sporstoffer som bidrar til god helse. Jordbær er kjent for sin høye C-vitamininnhold og høye fiberinnhold. Med andre ord, når du nyter en skive brød med dette syltetøyet, får du ikke bare en smaksopplevelse, men også en god dose næringsstoffer.

I dag finnes det mange kreative måter å bruke rabarbra og jordbærsyltetøy på. Fra tradisjonell bruk som pålegg på brød eller pannekaker, i yoghurt, som fyll i bakverk eller som en komponent i en dessertsaus. Noen barsjefere har til og med begynt å bruke syltetøyet i deres cocktailoppskrifter for å få en unik, sødme og syrlighet.

Rabarbra og jordbærsyltetøy er altså mye mer enn bare et deilig pålegg. Det er et uttrykk for norsk matkultur, det gir en unik smaksopplevelse, og det bidrar til å legge farge og ernæring til kosten. Med så mange mulige bruksområder og helsefordeler, er det åpenbart at denne duoen fortjener sin plass i norske kjøkken.