Rabarbrapai

Ingredienser
Vask og kutt opp fem til ti stilker (kommer an på tykkelsen og lengden..) med rabarbra. Legg dem i formen, strø godt med sukker på og endel potetmel (stivelse).
Tilberedning
Stek i ovn på omlag 180 grader til den er gylden – ta den ut og stivpist to til tre eggehvitter – pisk inn melis/sukker til marengs. Spre i et tykt lag på toppen av paien – stek fa mitutter til marengsen svetter og har gyldne tupper.

Mer om Rabarbrapai

Rabarbrapai har en spesiell plass i hjertene til mange nordmenn, som forbinder denne desserten med vår- og sommermånedene. Desserten er relatert til rhubarb, som er hovedingrediensen, og dette planten er kjent for sin tydelige, syrlige smak. Faktisk er rabarbra en grønnsak, men den tar på seg funksjonen til frukt i denne paien, slik vi finner i mange kaker og desserter.

Selv om rabarbrapai er ganske enkelt å lage, krever det litt tid og omdømme. For å lage rabarbrapai, bør rabarbra være både frisk og modent for å sikre den riktige balansen mellom syrlig og søt. Etter at rabarbraen er skrellet og kuttet, er det viktig å koke den med sukker for å mellow dens naturlig bitre smak.

Noen mennesker foretrekker å tilsette jordbær i rabarbrapai for ytterligere å forbedre smaken. Jordbær-rabarbrapai kan være en herlig variasjon, med jordbær som bidrar til en søtere smak og en tiltalende rød farge. Andre krydder som kan tilsettes for å forbedre smaken inkluderer kanel og muskatnøtt, som hver tilfører en egen smak til paien.

Rabarbrapai er også kjent for sin deilig butterdeig. Deigen skal være lett og sprø, med en gyllen brun farge når den bakes. Det er viktig å ikke bake paibunnen for mye før du legger til fyllet, ellers kan det bli overkokt når fyllet blir tilsatt og paien går tilbake i ovnen. Dessuten er det tilrådelig å piske egget i deigen, ettersom dette hjelper deigen til å heve seg pent og gir en attraktiv brunfarge.

Det er også mange forskjellige måter å presentere en rabarbrapai på. Noen foretrekker å dekke hele paien med deig, skape en slags lokk over fyllingen. Andre foretrekker en rutenettstil ved hjelp av strimler av deig, noe som gir et tiltalende visuelt utseende, samtidig som det lar dampen fra fyllingen slippe ut. Før servering kan rabarbrapaien dekoreres med litt ekstra sukker strødd på toppen for en søt og sprø finish.

Å servere en varm rabarbrapai med en klatt kald vaniljeis er ganske enkelt himmelsk. Denne tradisjonelle desserten er alltid en vinner på norske bord og vil utvilsomt fortsette å være det i mange år framover. Så hvorfor ikke prøve å lage en selv? Alle vil sette pris på innsatsen og belønningen vil definitivt være verdt det.

Legg igjen en kommentar