Ingredienser

175 gram smør
250 gram hvetemel
2 ss kaldt vann
1 eggeplomme
400 g rabarbra, i biter
Skallet og kjøttet fra én appelsin
Skallet og kjøttet fra én sitron
1 dl sukker
1/2 ts kardemomme
3 ss jordbærsyltetøy
1/2 dl eplejuice

Tilberedning

Lag paideigen ved å kjøre mel, smør, egg og vann i en kjøkkenmaskin. Klem den ut i en smurt paiform og spar litt deig til stripene. Kjevl ut resten på et bord med litt mel og skjær strimler til mønsteret på kaken (se bildet).

Ha rabarbra, skall og fruktkjøtt fra appelsin og sitron, sukker, kardemomme, eplejuice og jordbærsyltetøy i en kjele. La det koke i ca. 8 minutter eller til rabarbraen er myk. La det avkjøles litt før du heller over paideigen. Stek i 40-50 minutter på 180 grader. Ta ut paien etter ca. 20 minutter og legg på strimler.